OTP Bank Liga

2018.07.20. 17:18

Sikeres rajttal venne lendületet a Paksi FC

Mezőkövesdi túrával kezdi az OTP Bank Liga 2018/2019-es szezonját a Paksi FC gárdája, amely ezzel újabb jubileumhoz ér az élvonalban.

Berg Sándor

Elkezdődik. A mai naptól számítva 43 héten keresztül (az utolsó fordulót május 19-én rendezik) az OTP Bank Liga mérkőzéseiről fognak beszélni az országban, s ezekben a párbeszédekben sorozatban 13. szezonban is szóba kerülhet a Paksi FC.

Az atomvárosi klubnál nem babonásak a tizenhármas szám miatt, a korábbiakkal ellentétben a szezon előtt nem a bennmaradást, hanem az első hatba kerülést tűzték ki célnak. Ezt nagyjából a tavalyi keret teheti meg, hiszen – s ebben nem változtatott a csapat – alig volt játékosmozgás Pakson. Nagy Gergely (Vasas), Horváth Péter (Sopron) és Kelemen Dávid (Nyíregyháza) az új igazolás, míg Koltai Tamás (Győr), Molnár Péter (Siófok) és Szakály Dénes (Mezőkövesd) távozott végleg, de Nikházi Márkkal sem számolnak a klubnál a jövőben.

Csertői Aurél a hétfői ankéton pozitívan értékelte csapata felkészülését (ezeken 3 győzelmet, 1 döntetlent és 1 vereséget könyveltek el), igaz, az utolsó mérkőzésen már látta a fáradtságot a játékosain.

Gyulladt térde miatt majdnem az egész alapozást kihagyta az előző szezon egyik legjobbja, Papp Kristóf, aki a héten ugyan már edzett, de kérdés, hogy milyen fizikai állapotban várja a rajtot, s egyáltalán pályára tud-e lépni. Szintén kérdés, hogy át tudja-e menteni jó formáját a szezonra Simon András, aki az öt nyári paksi találatból hármat szerzett. Élvonalbeli mérlege nem sok jóval kecsegtet, a 28 éves, U20-as vb-bronzérmes csatár 62 NB I-es meccsen összesen öt gól szerzett.

A gólszámból is látszik, hogy továbbra sem az eredményesség a PFC erőssége, a rutinos védelmükben viszont továbbra is bízhatnak az atomvárosiak, kiegészülve két fiatal kapussal.

Felállt védelem ellen nem megy annyira a játék a Paksnak, a Mezőkövesd pedig pont egy olyan csapat, amely biztos védekezésből próbál kontrákkal veszélyeztetni – pont mint a PFC. Az atomvárosiak előnye lehet, hogy Kuttor Attila együtteséhez hét új játékos csatlakozott, köztük Patrick Mevoungou (PAFC), akire viszont sérülés miatt még nem számíthat az edző. Az érkezőknél is nagyobb erősítés, hogy a bennmaradás kiharcolásában főszerepet játszó futballisták (a házi gólkirály Koszta Márk, és az előkészítő Cseri Tamás) maradtak.

Ez a találkozó alapjaiban meghatározhatja a két csapat szezonrajtját, ugyanis a Paks ezt követően két, nemzetközi kupában érdekelt csapattal, a Videotonnal és a Bp. Honvéddal találkozik, a kövesdiek pedig Debrecenbe és Székesfehérvárra látogatnak.

A Paksnak ez lesz a 370. NB I-es mérkőzése, az eddigi mérleg 128 győzelem, 107 döntetlen és 134 vereség. Ezeken összesen 503 gólt szereztek és 505-öt kaptak.

OTP Bank Liga, 1. forduló

Mezőkövesd ZSÓRY FC–Paksi FC, Mezőkövesd, 20.15 óra (stream: m4sport.hu)Vezeti: Erdős József

A várható kezdőcsapatok. Paksi FC: Nagy G. – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Kecskés T., Simon Á., Bertus – Haraszti, Simon A., Bartha. Vezetőedző: Csertői Aurél

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó – Lázár P., Pillár, Wieland, Silye – Meskhi, Mlinar, Csirmaz – Vajda, Földi, Szakály D. Vezetőedző: Kuttor Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!