Női Kosárlabda

2017.11.19. 10:42

Studer Ágnes már nem szeretne letérni az útról

Fantasztikus élmény volt számára a felnőttválogatottban játszani, mondta lapunknak Studer Ágnes, az Atomerőmű KSC Szekszárd irányítója, aki 19 évesen debütált a nemzeti együttesben, és a litvánok, valamint az albánok ellen is remekül teljesített.

Rónai Gábor

– Sokat csengett a telefonja az elmúlt napokban?

– Ha arra szeretne kilyukadni: nagyon sok újságíró, televíziós riporter keresett, hogy interjút kérjen! – felelte a péntek délelőtti edzés után, már Szekszárdon Studer Ágnes. – De nagyon sokan hívtak barátok, ismerősök, hogy gratuláljanak. Nagyon jó érzés, élvezem a helyzetet.

– Tizenkilenc évesen mutatkozott be a nemzeti együttesben. Ilyen debütálásról álmodott?

– Igen, valami ilyenről! Nagyon örülök, hogy a szövetségi kapitány, Székely Norbert megadta nekem a bizalmat, és boldog vagyok, hogy ezt meg is tudtam neki hálálni. Azt viszont nem gondoltam, hogy Litvániában szinte az egész második félidőben pályán leszek. Amikor megtudtam, hogy beválogattak, annyit reméltem, hogy pályára léphetek. Ez minden várakozásomat felülmúlta.

– Ilyen fiatalon a nagyválogatottat irányítani pestiesen szólva nem semmi! Önt meglepte, hogy behívták?

– Igazából nem lepett meg. Szerintem most abban a formában vagyok, amivel kiérdemeltem a kerettagságot. Jól megy a játék a klubcsapatomban, jól megy a hazai bajnokságban és a nemzetközi porondon. Amikor elkezdtem kosárlabdázni, az volt a vágyam, hogy egyszer felnőtt válogatott legyek. Megvalósult! 

– Korábban végigjárta a szakmárlétrát a korosztályos válogatottakban, így van összehasonlítási alapja. Miben más a felnőttválogatott?

– Mindenben! Ezen a szinten a legjobb játékosok játszanak, és akik szembejönnek veled, azok is a legjobbak.

– Az albánok elleni meccsről nem kérdezem, mert látszott, hogy nincsenek velünk egy súlcsoportban. A litvánok milyenek voltak?

– Egy nagyon erős csapatról van szó, szerintem bravúr, hogy idegenben meg tudtuk verni őket. Az oroszok is megszenvedtek velük, hiszen csak két ponttal tudták legyőzni őket. Nagyon jól jött a siker, mert hatalmas lökést adott a csapatnak, és az albánok ellen felszabadultan tudtunk játszani. Simán nyertünk, de előzetesen benne volt a fejekben, hogy az oroszok nagyon megverték őket, és jó lenne nekünk is bizonyítani ellenük. Az volt a kulcs, hogy nem becsültük le őket, és csak magunkkal foglalkoztunk.

– A folytatás?

– Nagyon remélem, hogy a jövő évi selejtezőkön is lehetőséget kapok. A klubcsapatomban mindent meg fogok tenni azért, hogy így legyen. Elindultam egy úton, és ezen szeretnék továbbmenni.

– A válogatott kalandok után vissza az NB I.-be: nem lesz nagy a kontraszt vasárnap a Vasas otthonában játszani?

– Én nem így fogom fel! A Vasas jó csapat, tele van tehetségekkel, komolyan kell vennünk őket. Eddig százszázalékosak vagyunk, minden meccsünket megnyertük, szeretnénk folytatni ezt a sorozatot. Aztán szerdán következik az Európa Kupában a cseh Nymburk, jövő szombaton pedig jön a bajnoki címvédő Sopron. Vissza akarunk vágni nekik a döntőbeli vereségért.

Van, akikre figyelni kell a Vasasban

Szezonbeli hat bajnokijából kettőt megnyert, négyet elveszített a Vasas Akadémia. Mindkét sikert alsóházi riválisai ellen aratta, a BEAC-ot 70–66-ra, az MTK-t pedig 68–59-re győzte le. Földi Attila csapatában az amerikai irányító, Josephine Kalu, hátvéd Böröndy Vivien, valamint a szerb center, Jefimija Karakasevics szállítja a pontokat. A KSC játékerejét azonban nem lehet egy lapon említeni a fővárosiakkal, biztos vendégsikernek kell születnie vasárnap (18 óra).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!