kosárlabda

2018.08.15. 20:31

Svéd hátvéddel erősített a KSC

Rónai Gábor

Fotó: Sofia Andersson/fiba.com

Frida Eldebrink személyében svéd válogatott hátvédet szerződtetett a női NB I-ben szereplő Atomerőmű KSC Szekszárd. A 30 éves kosaras Törökországból érkezik, az előző két szezonban három csapatban, a Mersinben, a Samsunban és a Botasban is megfordult. Az ausztrál Abby Bishop és a szerb Nevena Jovanovics után Eldebrink a KSC harmadik nyári igazolása.

„Nem voltunk könnyű helyzetben, mert augusztusban a csapatok többsége már kialakította a játékoskeretét, és így jóval szűkebb a még elérhető játékosok köre. Azért esett a választásunk Frida Eldebrinkre, mert a játékstílusa és a mentalitása reményeink szerint jól fog illeszkedni a csapatéhoz, továbbá mert nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkezik: hét szezont játszott az Euroligában, emellett erős bajnokságok komoly csapataiban szerepelt. Azt várjuk tőle, hogy a KSC egyik húzóembere legyen az elkövetkezendő szezonban, és reméljük, Szekszárdon egy újabb euroligás év vár rá” – mondta Szabó Gergő klubigazgató.

Érdekesség, hogy Frida ikertestvére, Elin szintén svéd válogatott játékos – ő az idei szezonban az Euroligában érdekelt spanyol Perfumerias Avenidában szerepel majd.

Frida Eldebrink várhatóan szeptember 5-én csatlakozik a KSC Szekszárdhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!