tenisz

2018.05.18. 16:49

Szabó Béla és Klopcsik Ferenc nyerte a kupát

Rónai Gábor, fotó: Makovics Kornél

Szabó Béla és Klopcsik Ferenc nyerte meg a Pályavató Kupa elnevezésű párostornát Tolnán. A viadalon kilenc duó indult, a csoportmeccsek után az első két helyezett jutott az elődöntőbe, ahol keresztjáték döntött a fináléba kerülésről.

Az egyik elődöntőben Klopcsikék 9:6-tal bizonyultak jobbnak a Szabó Gábor, Lencse László párosnál, a másik ugyanakkor végletekig kiélezett csatában dőlt el. A Strelenczky Richárd, Keszler Zoltán duó óriási meccset játszott Pintér Zsolttal és Herczig Józseffel, 8:8 után rövidítés (tie break) döntött az előbbiek javára.

A finálé hasonló izgalmakat hozott, hol Klopcsikék, hogy Strelenczkyék álltak jobban. Végül 8:8-nál itt is tie break következett, amit Klopcsikék bírtak jobban idegekkel, így az övék lett a serleg.

A bronzérmet a Pintér Zsolt, Herczig József páros szerezte meg, miután 9:5-re legyőzte a Szabó Gábor, Lencse László párost.

A Wosinsky iskola melletti teniszcentrumban három pályán közben zajlanak az egyéni küzdelmek, nyolc csoportban 33 versenyző küzd az első, illetve a másodosztályba való bekerülésért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!