labdarúgás

2018.06.13. 12:00

Szavazzon a megyei I. osztály tavaszi legjobb játékosára!

A Tolnai Népújság és a TEOL keresi a megyei labdarúgó-bajnokságok legjobb tavaszi játékosait. Először a megye I-es játékosokra lehet szavazni!

TEOL

Idén újra összeállítottuk a 2017/2018-as idény tavaszi szezonjának legjobbjait. Hatalmasat változott a világ az őszi forduló óta, a bajnoki aranyéremről és végül a dobogóról is lecsúszó dombóváriakat csupán egy játékos képviseli, miközben a földváriaktól és a majosiaktól hárman is ott vannak a tavasz csapatában. Egy teveli, egy tamási, egy tolnai és egy szedresi játékos tudott még bekerülni a szezon legjobb csapatába.

Ahogy ősszel, úgy tavasszal is a tamásiak gambiai válogatott támadója, Jammeh Haruna büszkélkedhet a legtöbb válogatottsággal. Ősszel hétszer, tavasszal hatszor került be a fordulók csapatába – nem véletlenül. A még mindig csak 27 éves csatár szinte egymaga vitte a hátán a Tamási 2009 FC-t. Negyven találattal ő szerezte meg a gólkirályi címet, csapata góljainak majdnem felét (86/40) egymaga jegyezte. Egy évvel korábban Somogyban is elhódította a gólkirályi címet, a Balatoni Vasas és a Toponár színeiben ugyancsak 40 találatig jutott.

[eweb-voting id="1159349"]

A forduló válogatottja hűen tükrözi a csapatok teljesítményét, a tavasz két legjobb együttese a Majosi SE és a Dunaföldvár FC egyaránt három játékost „delegál” a legjobbak közé. Előbbi 28, utóbbi 26 pontot szerzett tavasszal, amivel a képzeletbeli tabella első két helyét foglalja el.

A földváriaknál az NB-s rutinnal felvértezett Hajdók Gábor stabilitást adott a védelemnek, a középpályán Fröhlich Alex Bencének volt sok jó pillanata, Farsang Patrik pedig szélsőként és támadóként is bizonyította, hogy a mezőny egyik legjobb támadója, rengeteg olyan gólt szerzett, amely végül győzelmet ért csapatának.

A majosiak remek hajrát vágtak ki és végül odaértek a dobogóra. Az éremért nagyon sokat tett a télen igazolt kapus, Steinbach Gergő, aki számos bravúrral járult hozzá csapata jó szerepléséhez, illetve a védelem közepén tanárian futballozó Szőts Attila, valamint a támadó, Lizák Péter. Utóbbi tavasszal 16 gólt szerzett, s ezzel a 21-ig jutó Haruna mögött a második legeredményesebb csatárnak bizonyult a 2018-as évben.

A bajnoki aranyérmes Tolnát Szabolcska Tamás képviseli a válogatottban: a bronzcipős támadó tavasszal volt eredményesebb, hiszen az őszi kilenc találatához 13-at tett hozzá, így 2012 után ismét bajnoki címnek örülhetett.

A dobogóról is lecsúzó dombóváriak „becsületét” Androsics András mentette meg. A középpályán, a támadósorban és a védelem tengelyében is megállta a helyét, igazi Jolly Joker volt ő Kardos Ernő együttesében.

A tavasszal feljavuló tevelieket Allegue Ahmed, a szedresieket pedig Fritz Ádám képviseli a tavasz csapatában. Előbbi a védelemből indulva is rendre lendíteni tudott csapata játékán, utóbbit pedig talán nem kell bemutatni, hiszen a képességei alapján ő sokkal többre hivatott, minthogy hétről hétre a megye egyben futballozzon.

A teljesítmények alapján ők voltak a legjobbak, de olvasóink szavazatai alapján kiválasztjuk, hogy közülük ki volt a megyei I. osztály legkiemelkedőbb játékosa. A szavazás ma, június 13-án 12 órakor indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!