Tornagyőzelemmel hangoltak

2018.06.17. 23:40

Theodoreán Alexandráék mindegyik ellenfelüket legyőzték

Rangos tornát nyert Pécsen a magyar női 3x3-as válogatott. A Decathlon B33 Tour második állomására igencsak erős mezőny jött össze, többek között Hollandia, Ausztria, Lengyelország és Szerbia felnőtt válogatottja is pályára lépett.

Rónai Gábor

A magyar csapatnak sűrű volt az előző hete, hiszen csak csütörtökön ért haza a Manilában megrendezett 3x3-as világbajnokságról, ahol a nyolcadik helyen zárt. Mégsem látszódtak a lányokon a fáradtság jelei, a szekszárdi kapitány, Theodoreán Alexandra, Medgyessy Dóra, Ruják Nóra és Bozóki Bettina mind az öt meccsét megnyerte, és összesen ezeken 101 pontot dobtak.

Az elődöntőben Hollandiát, a fináléban pedig Szerbiát győzték le Károlyi Andrea tanítványai.

A hollandok ellen gyorsan elléptek 4–0-ra a mieink, s bár a folytatásban felzárkóztak a „tulipánosok”, a találkozó középső szakaszát megint nagyon megnyomták Theodoreánék, akik 14–5-re megléptek. Ekkora előnyt nem szokott elszórakozni a magyar csapat, s ezúttal sem tette. Bár a rivális nagyon feljött, 16–13-ra is felzárkózott, a végjátékban a mieink voltak higgadtabbak.

A szerbek a másik ágon Lengyelország legjobbjait múlták felül, így ők vártak a magyar csapatra. Volt miért visszavágni, hiszen a világbajnokság előtti kecskeméti felkészülési tornán déli szomszédaink alaposan megleptek bennünket, ezúttal azonban esélyük sem volt.

A Marina Markovics, Biljana Pesovics, Jefimija Karakasevics és Mirjana Beronja összeállításban érkező ellenfél sokáig tartotta a lépést – pontosabban egyik fél sem tudta leszakítani a másikat. A győzelmet 7–7 után remek távoli dobásaival alapozta meg a magyar együttes, amelyben Medgyessy Dóra négy, Theodoreán Alexandra két duplát értékesített, s ezzel minden el is dőlt. Nem is pörgött le a tíz perc, 1 perc 12 másodperccel a vége előtt Medgyessy a 21. magyar pontot is megszerezte, amivel véget is ért a finálé.

A magyar válogatott legközelebb június 23-án és 24-én Andorrában az Európa-bajnoki selejtezőn lép pályára. Érdekesség, hogy a most legyőzött szerbek ott is ellenfeleink lesznek. Mellettük a világbajnok olaszok, a spanyolok, a lettek, a görögök, az észtek, az azeriek és a házigazdák várnak a mieinkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!