SPORTFEJLESZTÉSI PROGRAM

2018.02.21. 16:30

Több évtizedes álom válhat valóra: sportcsarnok épülhet Dunaföldváron

A multifunkciós sportcsarnok hatszáz fő befogadására lesz alkalmas. A Holler UNFC elnöke, Holler Ferenc tájékoztatta DUOL oldalát az örömhírről.

L. Mészáros Irma/DUOL

A buszpályaudvar szomszédságában, az egykori diszkontáruház helyén épülhet a sportcsarnok Fotó: LMI

A Magyar Kézilabda Szövetség pozitívan bírálta el a dunaföldvári sportegyesület pályázatát, amelyben sportfejlesztési programjuk egy új sportcsarnok megvalósítására több mint 556 millió forintot használhat fel a társasági adókedvezmény sporttámogatási rendszerének feltöltésével – tette közzé a mai nap folyamán a DUOL. Így az önerővel együtt 785 millió forintból két ütemben felépülhet a megálmodott városi sportcsarnok. Az idei évtől várják a dunaföldvári és városkörnyéki, vagy távolabbi vállalkozók társasági adó felajánlását (tao). Holler Ferenc elszánt. Bízik a sikerben.

– Sokan örülnek a hírnek. Ha mindenki összefog, a városvezetés, a vállalkozók, cégek, szponzorok, városlakók, akkor biztosan sikerül – mondja.

Holler Ferenc, a Holler UNFC elnöke hisz a sportcsarnok megépülésében

Hosszú várakozás

Négy éve született meg a konkrét pályázat ötlete, hogy végre méretes sportcsarnoka legyen a városnak. A hiánypótlást és újratervezést, majd a pozitív választ követően most végre elindulhat a konkrét munka. Az önkormányzat saját tulajdonú földterületének rendelkezésre bocsátásával és a szomszédos telek megvásárlásával nagyban hozzájárult a pályázat elindításához, amelynek megvalósulásával egy multifunkcionális csarnok épül, amelyben kézilabda, kosárlabda, röplabda és egyéb sportágak edzéseit és mérkőzéseit háromszáz ülőhelyen élvezhetik a sportbarátok.

– Több évtizede várunk erre. Végre a lányok részére is tudunk majd csapatversenysportokat kínálni, s ilyen módon még vonzóbb lehet a sportegyesület. Létszámban bővülhet a helyi általános iskola is – mondta Holler Ferenc. – Bevonzhatjuk a térség tehetséges és sportolni vágyó fiataljait, hiszen a jó színvonalon oktató Beszédes József Általános Iskola épületétől nyolcszáz méterre és a buszpályaudvar közvetlen közelében lesz a sportcsarnok. Az épületben a tervek szerint geotermikus energiával fűtenek. A sportágaknak megfelelő belmagasság, speciális versenypadló és világítás, nyolc sportolói és négy játékvezetői öltöző várja a versenyekre érkezőket. De szó van konditerem, szauna, rehabilitációs lehetőség kialakításáról is. Később még egy uszoda is elfér majd a sportcsarnok mellé – teszi hozzá Holler Ferenc.

Hogy a sportvezető nem a levegőbe beszél, erről tanúskodik az általa megálmodott sportegyesület és a sporttelep, a futballpálya folyamatos fejlődése, az egyre nagyobb létszámot megmozgató bringatúra.

A fiatal klub eredményes, hiszen csapatai az NB II-ben játszanak, ugyanott, ahol Dunaújváros és Paks utánpótlása. A földvári U14-es csapat bronz­érmes lett. Egyik neveltjük, Kovalovszki Máté már a Haladás U19-es futballistájaként az Év játékosa lett, Pribék Bence a Vasasban, Rabi Dániel a Felcsút SE-ben játszik, az utóbbiak a korosztályos magyar nemzeti válogatottban is bemutatkoztak – sorolja az elnök a kiváló sportolókat, de büszke mindenkire, aki bármilyen eredményt elért. Egyre inkább érzik a szelet! Helyi példakép is kell – jegyzi meg. A tíz éve működő Holler UNFC szakosztályaiban jelenleg több mint háromszáz gyermekkel foglalkoznak. Nyolc korosztályban futballoznak, négy edző foglalkozik a női és férfikézilabdásokkal, kettő a női futsallal. Ez a kínálat bővül majd kosár- és röplabdával.

A buszpályaudvar szomszédságában, az egykori diszkontáruház helyén épülhet a sportcsarnok Fotó: LMI

Holler Ferenc fontosnak tartja, hogy a kislányok már óvodás kortól megismerjék a mozgás és a csapatjáték örömét. Tizenhét éves kor alatt a játék megkedveltetése, a tanítás, a képzés a hangsúlyos. Fontos a dicséret, a számonkérés, s újra a dicsérő megerősítés, utána pedig jöhetnek az elvárások. A gyerek győzni is akarjon – avat be sportpedagógiai elveibe Holler Ferenc, aki UEFA B licenccel rendelkező futballedző. Négy év kihagyás után most ismét szeretne gyerekekkel foglalkozni. Úgy számol, hogy az új sportcsarnokkal megduplázódhat a sportolók száma.

Sportfelületet kell teremteni. Egy álomszép csarnokban öröm lesz sportolni és dolgozni – állítja. Azt is reméli, hogy a sport ismét a közösségek érdeklődésének középpontjába kerül. Köszöni a városvezetés támogatását, s mindazokét, akik akár egy jó szóval biztatták.

Mindenkinek az a célja és érdeke, hogy felpezsdüljön, fejlődjön Dunaföldvár.

Az egykori Dália diszkont helyén épülő sportcsarnok összesen hatszáz fő befogadására lesz alkalmas. Sokféle sporteseményt, koncerteket, és egyéb rendezvényeket is lehet majd tartani benne. Így jelentősen hozzájárulhat Dunaföldvár és a térség életének színesítéséhez, gazdagításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!