labdarúgás

2018.08.09. 21:31

Többen is pályáznak a Börzsöny trónjára

Kilenc héttel azután, hogy a Bonyhád-Börzsöny SE története első bajnoki címét szerezte a megyei II. osztályban, a hétvégén elrajtol a 2018/2019-es szezon.

Berg Sándor

Fotó: Beküldött fotó

A történelem ismétli önmagát, hiszen a címvédő az első fordulóban ahhoz a Faddhoz látogat, amely otthonában június 9-én győzni tudott 4–3-ra, s mint később kiderült, ennek a sikernek köszönhetően is lett meg végül a klub első megye kettes aranyérme. Azt most még nehéz megjósolni, hogy mely csapatok harcolhatnak a bajnoki címért, de az előző szezonból kiindulva ez az összecsapás lesz a forduló rangadója.

Az utóbbi három évben karnyújtásnyira volt az aranyéremtől a Mórágy, de az utolsó fűszálban rendre elbotlott. Nyáron három alapember, Hujbert Tibor, Fürst József és Kovács Kevin is elhagyta a völgységi klubot, maradt viszont az utóbbi két szezon gólkirálya, Tóth Tamás, de Illés Béla bátran visszanyúlhat az aranyérmes U19-es csapat tagjaihoz is. Az Őcsény elleni első meccs jó szintfelmérő lesz mindkét csapat számára.

Utóbbinak arra jó lesz ez a megye kettes szezon, hogy eldöntsék, milyen úton akarják folytatni. A sors fura fintora, hogy tíz évvel azután estek ki az első osztályból, hogy történelmi bajnoki címet ünnepelhettek, s két évtizeddel azután, hogy feljutottak (1997/1998). Új vezetés, új csapat, meglátjuk, mire lesz elég.

A Szekszárd II idén is vegyescsapat lehet, ha Vizdár Zsolt edző folytatja tavalyi törekvéseit, miszerint korábbi és leendő NB III-as játékosokkal „veszi körül” magát. Ha ezúttal nem ragad be a rajtnál a Kisdorog, akkor velük is számolni kell ugyanúgy, ahogy a két északkeleti nagyágyúval, a Bölcskével és a Madocsával.

Fekete lónak számít ugyanakkor a tavaly jól rajtoló Aparhant vagy a Dunakömlőd és a Simontornya, a megye egyből visszatérő Nagymányok és a megye három keleti csoportját utcahosszal megnyerő Tolna-Bogyiszló is. Utóbbinak a keret mélységét és tapasztalatát (többen is jelentős futsalmúlttal rendelkeznek) tekintve aligha kell a bennmaradásért harcolnia.

Az előzetes várakozás szerint a Gerjen, a Pincehely és a Kaposszekcső-Csikóstőttős harcolhat egymással az alsóházban, amely csapatoknak ugyanúgy kijöhet egyszer a lépés, mint bármelyik másiknak együttesnek.

Ez lesz a kínálat a nyitó körben

Megyei II. osztályú bajnokság

1. forduló programja

Augusztus 11., szombat: Gerjeni SK–Nagymányoki SE 17 óra.

Augusztus 12., vasárnap: Mórágyi SE–Őcsény SK 17 óra

Aparhanti SE–Simontornya TC 17 óra

Madocsa SE–Pincehelyi ATE 17 óra

Dunakömlődi SE–Bölcskei SE 17 óra

Kisdorogi FC–Tolna VFC II–Bogyiszló 17 óra

Faddi SE–Bonyhád-Börzsöny SE 18 óra.

Az első fordulóra kisorsolt Szekszárdi UFC II–Kaposszekcső-Csikóstőttős KSE összecsapást október 3-ra, szerdára (kezdés: 18 óra) halasztották.

 

A megyei I. osztályú bajnoksághoz szombati számunkban írunk előzetest.

A megyei II. osztály ligaértekezleten egyeztetett végleges őszi programját jövő héten közöljük lapunkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!