labdarúgás

2019.08.22. 09:41

Új időszámítás kezdődött a gerjeni labdarúgásban

Egykori NB I-es játékosokkal indult a régi sikerek nyomába a Gerjeni SK. Az első lépést megtették, a megyei másodosztály rajtján biztosan verték a Bölcskei SE-t.

Rónai Gábor

Fotó: Molnár Gyula

Megjárta az NB III-at, volt bajnok a megyei élvonalban a Gerjeni SK, amely sorozatban a tizedik szezonját kezdte meg a második osztályban. Túl sok sikerélményben nem volt részük a fogatversenyeiről híres település futballistáinak az elmúlt években, egy ötödik és egy hatodik helyet tudtak felmutatni, legutóbb pedig csak a pincehelyieket tudták megelőzni.

Úgy tűnik, hogy az ínséges időknek vége, az atomerőmű bővítésének köszönhetően ismét jó csapata lehet a Gerjeni SK-nak. Nemsokára épül a Paksot Kalocsával összekötő Duna-híd, felpezsdülhet az élet a községben, s ebből a futballklub is profitálhat.

Valami már most nyáron megmozdult. A futballcsapat megreformálását Buzás Attila, a Paksi FC, a Bp. Honvéd, a Diósgyőr és a Dunaferr egykori játékosa kezdte el, mint amolyan szakmai igazgató – és játékos. A kispadra érkezett a megye egyik legsikeresebb edzője, Kiss János, a pályán pedig olyan futballisták tehetnek a sikerekért, mint a Paksi FC-t az NB I-be vezető Kiss Tamás, vagy Tamási Gábor.

A falu szülötte, a Ferencváros technikai vezetője, Haáz Ferenc pedig tiszteletbeli elnökként figyeli árgus szemekkel a munkát.

„Elindultunk egy úton, de még nagyon az elején járunk – mondta Buzás Attila, aki edzőként az előző két idényben aranyat és ezüstöt nyert a megyei I. osztályú Tolna VFC-vel, s aki játékosként bajnoki címet ünnepelhetett a megyei III. osztályú ASE Pakssal. – Az a célunk, hogy jó csapatot csináljunk, s ehhez az egész település partner, élén Romhányi Károly polgármesterrel. Szeretnénk az őszi idény végére az első tíz között lenni, aztán télen meglátjuk, hogy milyen célokat lehet kitűzni tavaszra” – fogalmazott még visszafogottan Buzás Attila.

A rajt mindenesetre remekül sikerült, a csapat helyenként jó játékkal verte meg 4–1-re a tabellán legutóbb nyolc hellyel előttük záró bölcskeieket, s ez több mint biztató. Ráadásul a nézőszám is megugrott, közel százötvenen (bátrabb becslések szerint kétszázan is voltak) szurkoltak a megújult együttesnek.

Érthető, hogy sokan kíváncsiak az új csapatra, az új fiúkra, a helyi focirajongók már nagyon ki vannak éhezve a sikerekre. Tizenhárom éve már annak, hogy a megye kettőben bajnokok lettek, s 27 év telt el azóta, hogy a megyei első vonalban csúcsra értek, s bevállalták az NB III-at...

Egy 11., egy 14. és a legutóbbi 15. hely után éppen a legjobbkor pezsgett fel az élet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!