futsal

2018.06.22. 14:42

Új kezekbe került Tolnán az utánpótlás

Garay-Simon Boglárka irányítja a jövőben elnökként a Tolna-Mözsi Futsal SE-t. Feladata elsősorban az utánpótlás-nevelő munkára összpontosul, az első csapatnál édesapja, Simon Ferenc maradt az ügyvezető.

Berg Sándor, fotó: Makovics Kornél

Történelmi szezonon van túl a Brandmission-Artifex Tolna-Mözs együttese, amelynek elsőszámú csapata a bajnokságban bronzérmet szerzett, a Magyar Kupát pedig a Hajdúböszörmény legyőzésével megnyerte.

Elsőre meglepő lehet, hogy egy ilyen sikeres év után történnek változások a háttérben, de ha megtudjuk az indokokat, már nem tűnik annak.

„Édesapámnak egyre több munkája van a labdarúgó- szövetségben, eddig is ott segítettem neki, ahol tudtam. Most jött el az idő, hogy komolyabb segítséget adjak neki azzal, hogy átveszem tőle a stafétabotot – indokolta meg a személyi változtatást a tolna-mözsi egyesület nemrégen megválasztott új elnöke, az utánpótlásért felelő Garay-Simon Boglárka. – Az ötfős elnökségben olyan embert kerestünk, akik rutinosabbak és sokat tudnak nekünk segíteni” – tette hozzá az egyesület első embere, aki mellett helyettesként az NB I.-es csapat kapitánya, Varga Adél fog dolgozni. – Adélnak azért örülök különösen, mert gyermekkorunk óta barátok vagyunk, együtt fociztunk sok-sok évet, és szerintem az egyesület vezetőiként is ugyanúgy tudunk majd együtt dolgozni, és számíthatunk egymásra.

Habár az elnökség átalakult, az elveken nem kívánnak változtatni. A Simon Ferenc által megkezdett úton szeretnék folytatni a munkát.

„Célunk ugyanúgy a már meglévő utánpótláscsapatok együtt tartása, minél több versenyzési lehetőség biztosítása, illetve, hogy minél több fiatal játékossal megkedveltessük a labdarúgást. Nem egyszerű feladat egy ekkora szervezet irányítása, több mint húszéves munkát fogunk átvenni apától. Hosszú folyamat lesz, de ígérte, hogy mindenben segíteni fog nekünk. Vannak terveink Adéllal, de azok megvalósításához az kell, hogy minél előbb részleteiben átlássuk az egyesület működését” – mondta Garay-Simon Boglárka.

Az utánpótlást érintő változás, hogy a szezon végén a klubtól távozó Volodimir Kolok munkáját az U16-os és U17-es korosztályban az a Kneller Balázs veszi át, aki korábban játékos-edzője volt a Tolna-Mözsi FSE NB II.-es férficsapatának.

Az új elnök hozzátette, zajlanak a tárgyalások az utánpótlás-nevelés reformját illetően, de erről konkrét tájékoztatást nem adott.

Hasonló a helyzet az élvonalbeli női csapatnál (ahol Simon Ferenc maradt az ügyvezető, Garay-Simon Boglárka pedig a sajtóreferens), ott előrehaladott tárgyalások folynak egy komoly szakmai múlttal rendelkező szakember szerződtetéséről.

Nyári torna

A Tolna-Mözs U16-os csapata június 24. és 30. között nemzetközi tornán szerepel Olaszországban. A VI. Montesilvano Futsal Kupára három kontinens 12 országának utánpótlás-együttesei utaznak.

Többek között a Sporting, a Napoli, a Lazio és a Barcelona mellett egyedüli magyar csapatként a Tolna-Mözs vesz részt a tornán. A csoportkörben a finn Dynamo Kampuksennel és három olasz együttessel, a Casal Torracciával, a Colonnellával és a Montesilvanóval mérkőznek meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!