labdarúgás, megyei I. osztály

2018.04.20. 08:27

Új sorozatot kezdene a Majos

A nyolc győztes bajnoki után Tolnán veszítő Majos a Dombóvárt alaposan megszorongató Kölesdet fogadja a megyei I. osztály 20. fordulójának rangadóján.

Rónai Gábor, fotó: TN

Április 22., vasárnap, kezdés: 17 óra

Majosi SE (4.)– Kölesdi SE (9.)

Tavaly, október elseje, a Dombóvártól elszenvedett 3–1-es vereség óta építgette győztes sorozatát a Majos, amelynek végére az előző hétvégén, a Tolna tett pontot. A hazaiak egy korai góllal megalapozták a sikerüket, s amikor a majosiak nulla kettő után szépítettek, azonnal válaszoltak (3–1).

Tihanyvári László együttese hétvégén saját pályáján a Kölesdi SE ellen javíthat. Ha a két csapat egymás elleni mérlegéből indulunk ki, akkor azt rögzíthetjük, hogy biztos hazai győzelem fog születni, a kölesdiek ugyanis legutóbb majdnem pontosan öt éve 2013 április 14-én verték meg a Majost (3–2). A mostani kölesdi együttesből három focista, Kapinya Róbert, Váli Roland és Kovács Richárd volt ott akkor is a pályán.

Nem sok hiányzott hozzá, hogy pontot szerezzen a dombóváriaktól a Kölesd, amely tetszetős futballal rukkolt elő egy hete a listavezető ellen. Sánta István csapata végig szervezetten játszott, több veszélyes akciója is volt, de a játékosai a befejezéseknél rossz döntéseket hoztak, ráadásul egy nagy védelmi hibával ők is hozzájárultak a 2–1-es vendégsikerhez.

Ősszel Kölesden 1–1-es döntetlent játszottak a csapatok.

„A két legjobb csapat rangadója sokkal komolyabb és színvonalasabb játékvezetést is érdemelt volna – utalt Tihanyvári László, a majosiak edzője a Tolna elleni rangadóra. – A Tolna berúgta a helyzeteit, ezzel győzött. Sajnos azon felül, hogy vereséget szenvedtünk, elveszítettük kapusunkat, Steinbach Gergőt, aki combizomszakadást szenvedett, így jó néhány hetet ki kell hagynia. Kevesen vagyunk, nem vagyunk könnyű helyzetben, de mindenképpen nyernünk kell, hogy életben tartsuk dobogós reményeinket. Kellemetlen ellenfél a Kölesd, ráadásul nekik nincs veszíteni valójuk. Mi vagyunk a pályaválasztók, mi fogunk építkezni, ők nagy valószínűséggel kontrákra játszanak majd. Senki se gondolja, hogy ez egy könnyed, nagyarányú győzelem lesz, meg kell majd küzdenünk érte, hogy a miénk legyen a három pont” – zárta Tihanyvári.

„Amit elterveztünk a Dombóvár elleni meccsre, azt sikerült megvalósítanunk – mondta Sánta István, a kölesdiek edzője. – Nem hagytuk kibontakozni őket, a kontráinkban benne volt a veszély, megvoltak a helyzeteink. Sajnos a játékvezető a mérkőzés végén megfosztott bennünket egy jogos tizenegyestől. Sajnáltam a csapatot, a játékosokat, mert mindent megtettek, kitették a pályára a szívüket-lelküket. A héten jó hangulatban zajlottak az edzések, nagyon jól dolgoztak a srácok, remélem sikerül átmentenünk a múlt szombati formánkat vasárnapra. Nagyon régen verte meg a kölesdi csapat a majosit, szeretnénk lezárni ezt a sikertelen szériát. Tudjuk, hogy mik a majosiak erősségei, a Szőts Attila, Hegedűs Péter, Lizák Péter tengely nagyon erős, tapasztalt, sokat látott futballisták. Utóbbira nagyon oda kell figyelnünk, mert ha megrázza magát, egyedül is képes eldönteni a találkozót. A jól játszó csapaton nem szeretnék változtatni, jó hír, hogy Farkas Péter sérülése után leülhet a kispadra” – fogalmazott Sánta.


Dunaföldvár FC (5.)–Kakasd SE (12.)

A földváriak öt győzelem után veszítettek az előző fordulóban Bátaszéken (2–3). A kakasdiak jó ellenfélnek tűnnek ahhoz, hogy egy újabb sikerszériát kezdjen építeni Barics Péter gárdája. Ősszel 2–0-ra nyert a Dunaföldvár.


Tamási 2009 FC (7.)–Nagymányoki SE (11.)

Valami megtört Tamásiban, az utolsó három meccséből kettőt is elveszített Horváth Lajos gárdája. A mányokiak ősszel nagy meglepetésre elloptak egy pontot (1–1) esélyesebb riválisuktól. Ha szebbik arcát mutatja a hazai csapat, akkor újra győzni fog.


Őcsény SK (13.)–Tolna VFC (2.)

Az őcsényiek egy hete nem álltak ki a Bonyhád ellen (a szövetség 3–0-val jóvá is írta a három pontot a völgységieknek). Most kiderült: a korosztályos csapataik sűrű programja miatt nem volt meg a felnőtt gárda létszáma. Vasárnap a tolnaiak ellen természetesen pályára lépnek a sárköziek. Az erőviszonyokat kár ecsetelni, ősszel 7–0-ra nyert a Tolna.


Dombóvár FC (1.)–Teveli Medosz SE (10.)

A Dombóvár megizzadt Kölesden (2–1), a teveliek viszont négy vereség után győzni tudtak Tamásiban (3–1), ami nem kis dolog. Hazai pályán nyolc győzelme mellett csak egy döntetlent engedett riválisainak eddig a szezonban a DFC. Ősszel idegenben simán, 4–1-re nyert az éllovas.


Szedresi SE (6.)–Bátaszék SE (8.)

A szedresieket nem könnyű kiismerni, ha Lacza József csapatának kijön a lépés, bárkit legyőzhetnek, így a Bátaszéket is. Kiss János csapata pedig abból építkezhet, hogy a földváriakat a szezon egyik legjobb játékával verték. Ősszel 1–1-et játszott a két egylet.


A Bonyhád Völgység LC csapata szabadnapos lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!