Kézilabda

2017.08.19. 16:00

Újak és visszatérők is a Fekete Gólyák keretében

Négy edzőmeccsel, egy felkészülési tornával, na meg persze rengeteg edzéssel várja az új szezont a Szekszárdi Fekete Gólyák KC.

Berg Sándor

Két hete a szekszárdi kézisek hangjától (is) visszhangzik a sportcsarnok. Horváth Szimonetta, a Fekete Gólyák újdonsült vezetőedzője heti öt esti edzést vezényel övéinek a három hét múlva esedékes bajnoki rajtra. – Teljes erőbedobással készülünk, hajtom a lányokat, de számít a formaidőzítés. Természetesen az a legfontosabb, hogy ez a szezonrajtra csúcsosodjon ki – jegyezte meg a Szekszárdon korábban hosszú éveket lehúzó irányító, aki folyamatos sérülései miatt két éve hagyott fel az aktív versenyzéssel.

Az edzéseken mindenki hadra fogható, a tavalyi együttesből senki sem távozott. Egy év kihagyás után ismét beáll a gólvonal elé Schell Gabriella, valamint az immár édesanya Vasas Edina is újra szerelést ölt magára. Kettejük tapasztalata sokat számít majd a fiatal együttesnél, ugyanis eddig két új „fióka” érkezett a Gólyafészekbe. A 19 éves Tutti Kata a Nemzeti Kézilabda Akadémiától tette át székhelyét Szekszárdra. A fiatal beálló a NEKA NB I./B-s felnőtt, valamint az élvonalbeli és a másodosztályú junior csapatnál is szóhoz jutott. Összesen 62 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 55 gólt szerzett. A másik érkező Papp Vivien, aki a Siófokot hagyta ott az FGKC hívószavára. A szintén 19 éves jobbszélső a Balaton-parti város NB I.-es junior, illetve NB II.-es felnőtt gárdáját erősítette tavaly; összesen 21 meccsen szerepelt, ezeken 77-szer talált a hálóba. 

Ahogy az lenni szokott, az edzéseket felkészülési mérkőzések színesítik. Az elsőt kedden már le is játsszák Tauker Erikáék a Mohács ellen (18.15 óra), majd csütörtökön a szintén NB I/B-s Csurgóval találkoznak ugyancsak saját pályán (18.15), a hétvégén pedig részt vesznek a hagyományos nagyatádi kupán. Ez utóbbi azt is jelenti, hogy bár érdeklődés volt rá, az FGKC végül idén nem rendezi meg a hazai felkészülési tornáját. Ellenben megmérkőznek a Kozármislennyel augusztus 30-án, a szezonkezdés előtt pedig még egy pécsi túra fér bele a programba szeptember 2-án.

A mezőny egy része kicserélődött

Az új idényben is tizennégy-tizennégy csapat vág neki az NB I./B-s pontvadászatnak. Nyugaton a Pilivörösvári KSK, a VKL SE Győr és a Mosonmagyaróvári KC SE számít újoncnak. Utóbbi az élvonalból esett ki, ahová ugyanazzal a játékoskerettel próbál majd meg visszajutni. A Vasas aranyérmesként az NB I.-ben, míg a Szentendre Keleten, a Dunaújváros második csapata az NB II.-ben kezdi az új pontvadászatot. Az idény szeptember 9-én rajtol el, az utolsó őszi meccseket december 10-én rendezik. A Gólyák a Győr U18-as csapatánál indítják a szezont (a versenykiírás szerint ebben az osztályban 18 éves játékosokat versenyeztethetnek az élvonalbeli csapatok), az első hazai meccsüket szeptember 17-én a Gárdony-Pázmánd ellen játsszák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!