kosárlabda

2017.11.19. 20:15

A Vasas sokáig állta a sarat, de hozta a kötelező győzelmet a KSC

Meglátszott a KSC formáján a válogatott szünet, de a gyenge tripladobó-teljesítmény és a sok eladott labda ellenére is 22 ponttal sikerült nyernie a szekszárdi lányoknak.

Rónai Gábor

Studer Ágnes a lapunk szombati számában megjelent interjúban azt mondta, hogy oda kell figyelni a Vasasra, komolyan kell venni őket. Akkor azt gondoltuk, hogy csak az udvariasság beszél belőle, mégiscsak az első helyezett játszik egy alsóházi együttessel. Aztán valóban így lett, a hazaiak egy félidőn keresztül tartották a lépést a Szekszárddal, nem volt egyszerű lerázni őket. A harmadik tíz percben aztán „robbantott” Djokics Zseljko együttese, s a 21–8-as felvonással tulajdonképpen el is döntött mindent. A szekszárdiak legjobbja Krnjics Szara volt, aki 21 pontja mellé leszedett 9 lepattanót, kiosztott 2 asszisztot, volt 9 kiharcolt faultja – összesen 35 IBM-ponttal zárt.

– Elsősorban gratulálok a szurkolóinknak, mert nagyon jó hangulatot teremtettek – nyilatkozta Djokics Zseljko, a szekszárdiak szakvezetője. – Megérdemelték ezt a sikert. A csapatnak nagyon kellett ez a győzelem, mert a válogatott szünet miatt sajnos kiestünk a ritmusból. Bizonyítottuk, hogy van tartásunk, mert egy gyenge tripladobó-teljesítmény és a sok eladott labda ellenére is 22 ponttal sikerült nyernünk – zárta. 

Női NB I, 7. forduló.

Vasas Akadémia–Atomerőmű KSC Szekszárd 57–79 (15–16, 21–27, 8–21, 13–15). Pasarét, 250 néző. V: Hervay, Goda, Vida.

Vasas: KALU 10, Böröndy 5, MÉRÉSZ 11/3, Demeter 2, Karakesevics 6. Csere: Heljics 4, Tóth O. 7/3, DOMBAI 8, Dúl 4/3, Ambrus S., Farkas F., Szmailbegovics. Vezetőedző: Földi Attila.

KSC Szekszárd: Studer Á. 4, Erkic 4, Bálint R. 4, Mansaré 6, MCCALL 18/3. Csere: Oblak 10/6, KRNJICS 21, Kiss V. 2, GEREBEN 10, Studer Zs. Vezetőedző: Djokics Zseljko.

Kipontozódott: Oblak (40.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!