labdarúgás

2018.06.22. 14:55

Veretlen mérleggel sincs továbbjutás

Berg Sándor

Gól nélküli döntetlennel zárta az európai szövetség által rendezett Régiók Kupája selejtezőjét a magyar amatőr válogatott, így bár veretlenül zárt a csehországi viadalon, nem jutott ki a jövő nyári döntőbe.

A Győr-Moson-Sopron és Tolna megyei játékosokra épülő nemzeti csapat két győzelemmel állt a szerdai, utolsó játéknap előtt, hasonlóan, mint a házigazdák. A két hatpontos csapat csoportdöntőjét a hazaiak kezdték előnyösebb helyzetből, hiszen jobb volt a gólkülönbségük (6–0), mint a magyar csapaté (5–3), így a mieink számára csak és kizárólag a győzelem ért volna továbbjutást.

A bátaszéki Klézl Tamással, a majosi Lizák Péterrel és dunaföldvári Kiss Patrikkal felálló csapat – a szintén majosi Steinbach Gergővel és a tolnai Ledneczki Gergővel a kispadon – többet tett a sikerért, a találkozó nagy részében irányítani tudta a játékot, több veszélyes helyzetet alakított ki ellenfelénél, de a lehetőségei kimaradtak, így végül a hét pont is kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz.

„Minden elismerésem a játékosaimé, hiszen a válogatott tagjai szabadságaik terhére tudták vállalni a részvételt a tornán, és végig rendkívüli odaadással készültek a meccsekre. Nagyszerű csapategység alakult ki az elmúlt másfél hétben, sajnálom, hogy két győzelemmel és egy döntetlennel nem sikerült kiharcolnunk a továbbjutást. Ettől függetlenül emelt fővel jöhettünk le a pályáról” – mondta Horváth Dénes, a válogatott szakvezetője az mlsz.hu-nak. B. S.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!