OTP Bank Liga

2018.06.17. 23:34

Voltak szép pillanataik, de így is több volt benne

Habár házi gólkirály lett, mégsem teljesen elégedett a 2017/2018-as szezonjával Bartha László, a Paksi FC támadója. A 31. életévében járó középpályás tíz gólban vállalt szerepet az idényben.

Berg Sándor, fotó: Mártonfai Dénes

Huszonöt bajnoki mérkőzésen lépett pályára az OTP Bank Liga 2017/2018-as idényében Bartha László, amiken hét gólt szerzett és további hármat készített elő. A 2010 telén a Kozármislenytől szerződtetett támadónak ez volt a harmadik legeredményesebb szezonja paksi színekben (a csúcs a tavalyi volt, akkor 11 találatig jutott, amit két nyolcgólos év követ a sorban), mégsem volt teljesen elégedett saját teljesítményével idén. Pedig amióta középpályás a PFC játékosa, ilyen kevés mérkőzésen még nem szerepelt a bajnokságban.

„Sajnos elég felemás szezon van mögöttem. Sokat voltam sérült vagy beteg, így sokat is kellett kihagynom. Ezért nem igazán lehetek elégedett – mondta Bartha László a paksi klub hivatalos honlapjának. – Nagyon bízom benne, hogy a következő bajnokságban ezek elkerülnek, és tényleg csak a futballra kell koncentrálnom. Ha így lesz, akkor biztosan jobb teljesítményt fogok nyújtani, mint amilyen a legutóbbi volt” – tette hozzá a 31 éves jobbszélső, aki bajnoki góljai mellett egy alkalommal a Magyar Kupában is eredményes volt az atomvárosiaknál.

Bartha kitért csapata éves teljesítményére is, amely négy fordulóval a szezon vége előtt még dobogós helyen állt, s az utolsó körig esélye volt a nemzetközi kupaszereplésre. Végül nem, hogy ez nem sikerült, de a Puskás Akadémia elleni felcsúti 0–1-gyel a felsőházi helyük is odalett.

„Elég rossz szájízzel zártuk a szezonunkat – mondta, utalva arra, hogy az utolsó négy mérkőzésüket kivétel nélkül elveszítették. – Többször is megvolt az esélyünk arra, hogy a dobogón zárjunk, vagy legalább olyan helyen, ami Európa-ligát érhetett volna, de elszalasztottuk. Ezen azonban már nem szabad tovább rágódnunk, hanem a pozitív dolgokra kell koncentrálni. Ha jobban belegondolunk, és ha az egész bajnokságot nézzük, leszámítva a végét, azért nem volt ez olyan rossz. Voltak olyan bravúrjaink, amelyekre sokáig fogunk emlékezni, és mint majdnem minden évben, most is esélyünk volt egy igazán kimagasló eredmény elérésére. A következő bajnokságban úgy kell futballoznunk, hogy ne csak esélyünk legyen a nemzetközi porondra, hanem el is érjük azt” – fogalmazta meg a 2018/2019-es elvárásait a rutinos középpályás.

Az már most látszik, hogy a következő szezonban sem lesz könnyű dolga a Paksnak az NB I-ben. A Videoton és a Ferencváros (a fehérváriakat idén legyőzték, a fővárosi sztárcsapattal kétszer döntetlent játszottak) nagyon nagy eséllyel jövőre is kimagaslik majd a mezőnyből, de a Debrecenre, a Budapest Honvédra, a kupagyőztes Újpestre és a Puskás Akadémiára is figyelni kell. Ahogy a két feljutóra, az MTK Budapestre és az abszolút újonc Kisvárdára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!