Hírek

2009.07.02. 10:30

Budapest a régió harmadik legvonzóbb befektetési helyszíne

Az ITD Hungary-t, a magyar befektetési ügynökséget Kelet-Európa legjobb befektetési ügynökségének, Budapestet pedig a régió harmadik legvonzóbb befektetési helyszínének választotta a Site Selection amerikai befektetési magazin.

MTI Eco

Az ITD Hungary közlése szerint a döntéshozóknak szóló, befektetési helyszínek felkutatásával foglalkozó szerkesztőség a 2008-ban bejelentett befektetési projektek egy főre eső száma alapján rangsorolt.

Egy másik, a Világbank által készített nemzetközi felmérésben is jól szerepelt az ITD: a vizsgált 181 nemzeti befektetésösztönző intézmény közül a 14. lett, így megelőzte többek között a Czechinvestet is.

A Világbank úgynevezett próbaérdeklődéssel tesztelte a befektetési ügynökségek működését, hatékonyságát: egy virtuális szoftvercégnek, illetve egy italokat gyártó vállalatnak kerestek befektetési helyszínt. A Világbank rangsorát az osztrák ügynökség vezeti, a második a svéd, a harmadik pedig a német lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!