Hírek

2009.07.15. 07:50

Hatalmas üzlet a terhes nő - Pénzért, mindent!

Babamozi, terhes jóga, kismama torna, szülés-előkészítő vízi mozgás, anya-magzat kapcsolatanalízis, szülésfelkészítő tanfolyam. Több százezer forintot költhetnek el még azelőtt, hogy megszületik a gyerek.

Népszabadság

Tapasztalatok szerint a 3D/4D videó közös megtekintése megnyugtatóan hat a kismamákra, erősíti a szülők és a magzat közötti kötelékeket. A babamozi csak egy a szolgáltatások tömkelegéből, amelyeket a várandós nőknek kínálnak - írja a Népszabadság.

Akinek van elég szabadideje és pénze, járhat egyebek közt terhes jógára, kismama tornára, intim tornára, szülés-előkészítő vízi mozgásra, anya-magzat kapcsolatanalízisre, szülésfelkészítő tanfolyamra (ezt megveheti DVD-n is) és géndiagnosztikára amellett, hogy rendszeresen látogatja az orvosát, és részt vesz a kötelező szűrővizsgálatokon.

A szolgáltatások egy része egyértelműen a kismamák lelkiismeretére apellál, hiszen ki ne szeretné, ha erősebb kötelék fűzné a gyerekéhez, ha egészségesebb, biztonságosabb terhessége lenne. És egyik ajánlat sem olcsó: a 3D-s-4D-s ultrahang-vizsgálatok 7-20 ezer forintba kerülnek attól függően, hogy ki milyen formában szeretné hazavinni a látottakat. A DVD 3 ezer forint, a fotók ezer-kétezer forintért vehetők meg. HIRDETÉS A kismama jóga és a terhes torna két-háromezer forint is lehet alkalmanként, az otthoni tornázáshoz szükséges DVD-k öt- hatezerbe kerülnek.

Az anya-magzat kapcsolatanalízis hatezer forinttól indul alkalmanként, a szülésfelkészítő tanfolyam pedig ötezer forinttól. Emellett a legtöbb nőnek az orvos sincs ingyen, a nőgyógyászati ellenőrzés választott orvosnál ugyanis alkalmanként 4-12 ezer forintba kerül. Kilenc hónap alatt legalább tízszer részt kell venni a vizsgálatokon.

A magánkórházakban a laborvizsgálatokért is fizetni kell, egy-egy alkalommal 10-40 ezer forintot. És még nem beszéltünk a szülés és a szintén választható őssejtlevétel áráról.

Az első gyereknél az ember össze van zavarodva, mindent szeretne megadni a babának. Ráadásul néhány szolgáltató még ijesztgeti is a kismamákat, hogy ha ezt vagy azt nem veszik igénybe, károkat okozhatnak maguknak vagy a gyereknek

A babakelengye tekintetében még könnyebben "befűzhetők" az anyukák. Óriási piac a kismamáké, egyszerűen azért, mert olyan lelkiállapotban vannak (a kispapákkal együtt), hogy a gyermekükre bármennyi pénzt készek kiadni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!