Hírek

2009.09.18. 21:25

Orbán: A 2010-es büdzsét visszavonja a Fidesz, ha kormányra jut

Kormányra kerülése esetén azonnal visszavonja a 2010-es költségvetést a Fidesz - közölte Orbán Viktor a Hír Televízió Péntek8 című műsorában.

HírTV

A formálódó költségvetés az elmúlt 20 év legveszélyesebb költségvetése, amelyet a Fidesz, ha kormányra kerül, jövőre hatályon kívül fog helyezni. „Soha egy költségvetés nem sodorta még magyar családok százezreit veszélybe” – fogalmazott a Fidesz elnöke a HírTV-ben.

Orbán Viktor szerint a gyerekek tányérjából veszi ki a húst a kormány, miközben talicskával tolják ki a pénzt az offshore cégeikbe személyesen a kormánytagok és a BKV-nál is hasonlóképp hordják szét a vagyont a haverok és az üzlettársak.

A Fidesz elnöke elmondta: az ország sokkal többre lenne képes, de nem szabad, hogy a düh irányítsa az embereket. „Nem az embereket kell kicserélni, nem őket kell átnevelni, nem az országot kell odébb tolni, az ország ott van, ahol. Így, ahogy vagyunk 10 millióan, mi sokkal többet is ki tudunk hozni. Baj a kormánnyal, meg a kormányt működtető MSZP-vel van, tőlük kell megszabadulni, és ha ez sikerült, akkor hirtelen kinyílnak a lehetőségek. Pénz persze nem lesz elegendő, de sok területen tudunk javítani” – fogalmazott. „Nem csodát ígérünk, hanem egy új kezdetet, amely energiákat fog felszabadítani” – közölte Orbán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!