Hírek

2010.02.13. 15:08

Egyre több üzlet húzza le a rolót Nagy-Britanniában

A brit városközpontok új jelensége, hogy egész üzletsorok állnak üresen: a hivatalos adatok szerint nyolc üzlet közül egy lehúzta a rolót. Nagy-Britannia mintegy két hete kilábalt a gazdasági visszaesésből, de a legújabb előrejelzések szerint fenyeget a veszély, hogy visszazuhanhat a recesszióba. A bedeszkázott kirakatú üzletsorok jelenségének azonban ezen kívül más okai is vannak.

Inforádió

2007-ben a brit városközpontok üzletsorain a boltok 4 százaléka állt üresen, jelenleg 12,5 százalék az arány. Egyes kisvárosok főutcáján több a bedeszkázott bolt, mint a nyitott - közölte az Inforádió.

Okozója ennek a gazdasági visszaesés, aminek következtében a veszteségeket szenvedett spekuláns ingatlan-vállalkozók épp úgy ugrásszerűen emelik az üzlethelyiségek bérét, mint a mérleghiánytól szenvedő önkormányzatok, de legalább ennyire oka a boltbecsukásoknak az, hogy a lakosság körében egyre többen váltanak át az internetes vásárlásra. Pedig - mondják a tradicionalisták - az az igazi, ha a vásárló kezébe veheti, alaposan megnézheti az árucikket, felpróbálhatja a ruhát. De az internetes vásárlás kényelmes és az internet áruházak csábító árengedményeket kínálnak. A városközpontok boltjai megszenvedik mindezen felül a gépkocsi-parkolási megszorításokat is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!