Hírek

2010.02.24. 09:30

Energia-, majd Duna-csúcs Budapesten

Az energiabiztonságról tartanak ma nemzetközi csúcstalálkozót Budapesten.

MTI

A visegrádi négyek (Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország) kormányfői Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Bosznia és Hercegovina, valamint Románia és Bulgária vezetőivel együtt tanácskoznak a lehetséges alternatív energiaforrásokról, útvonalakról.

Az energiacsúcs, továbbá az azt követő kétnapos Duna-csúcstalálkozó miatt közlekedési dugók alakulhatnak ki Budapest belvárosában, és időszakos útlezárásokra kell számítani a Ferihegyi repülőtérre vezető útvonalon.

Szerda reggeltől csütörtökön 20 óráig lezárják a Kossuth Lajos tér teljes területét, kedd estétől péntek estig a pesti alsó rakpartot a Közraktár utca és a Dráva utca között.

A részt vevő országoknak kevés a saját energiaforrásuk, és egymásra vannak utalva. Közös törekvésük - és ezért is tartják az értekezletet -, hogy minél rövidebb időn belül újabb szállítási útvonalakat alakítsanak ki.

Az energiabiztonsági kérdések mellett várhatóan szót ejtenek az EU2020 uniós versenyképességi stratégiáról, és kétoldalú megbeszélésekre is lesz lehetőség.

A találkozón, amely a visegrádi négyek soros magyar elnökségének egyik kezdeményezése, az Egyesült Államok és a Nemzetközi Energiaügynökség képviselője is jelen lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!