Hírek

2010.03.19. 20:00

Mit igérnek? A Fidesz-program kapta a leggyengébb értékelést

Fidesz programját a Mit ígérnek? civil kezdeményezés az 1-5 fokozatú skálán gyengére értékeli. A közgazdászokból álló civil társaság értékelési szempontjai (célzottság, megalapozottság, számonkérhetőség) alapján a Fidesz programja a legrosszabbul teljesített a megalapozottság tekintetében az általuk vizsgált négy választási dokumentum (Jobbik, MDF, MSZP, Fidesz) közül.

Világgazdaság Online

A program – hasonlatosan például az MSZP-éhez - az általánosságok szintjén mozog, amiben jobban teljesít, az a jövőkép felmutatása, és ilyen értelemben az általános célzottság - áll a Mit ígérnek? elemzésében.

Célzottság – Miről beszélnek?

A Fidesz programjában néhány területen kibontakozik egy viszonylag világos jövőkép, de ez csak általánosan, elvi szinten fogalmazódik meg, így a párt konkrétabb elképzeléseiről nagyon keveset tudhatunk meg. (A jövőkép valamivel tisztább a gazdaságfejlesztés egyes területei, rendvédelem, egészségügy, szociális fejezet tekintetében). A párt világos értékrendre épít (munka, otthon, család, egészség, rend), de az elképzelt jövő nehezen megfogható konkrét részletek és időtáv hiányában.
A célok többsége elnagyolt. Csak a gazdaságfejlesztés és az egészségügy
területén találunk néhány számszerűsített és számonkérhető ígéretet.
Mindamellett, hogy a bevezető kijelöli a munkahelyteremtést, mint legfőbb
prioritást, a program nem nevez meg egyértelmű prioritásokat. Az olvasó öt terület kiemelése (gazdaság, rend, egészségügy, szociális biztonság,
kormányzás) és e területek célok kifejtettsége, részletezettsége alapján sejt egy fajta fontossági sorrendet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!