Hírek

2010.05.13. 12:09

Állítják, Görögország minden eurót vissza fog fizetni

Ezt Dimitris Droutsas görög külügyminiszter-helyettes jelentette ki az ORF osztrák televízió esti műsorában.

Die Presse - Világgazdaság Online

Droutsas kiemelte, hogy a jelenlegi athéni kormány a reformokra és a gazdasági növekedésre készül. Ugyanakkor igénybe akarja venni az olyan "zöld energia-erőforrásokat is", mint a víz, a nap és a szél. Mint mondta, a görög kormány azon fáradozik, hogy leküzdje a múltban elkövetett hibákat. Ezért az osztrák közvélemény megértésére is számít - tette hozzá a külügyminiszter-helyettes a Die Presse jelentése szerint.

Az AFP úgy tudja, szerdán megérkezett a görög nemzeti bankhoz az Európai Unió (EU) és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) hitelének első részlete. Az athéni pénzügyminisztériumtól származó információk szerint a görög nemzeti bankhoz 5,5 milliárd eurót utalt át az IMF. A súlyos adósságválsággal küzdő ország vezetése kedden kérte a 110 milliárd eurós EU-IMF hitelkeret megnyitását.

A pénzügyminisztérium levélben fordult az Európai Bizottsághoz, az Európai Központi Bankhoz és az IMF-hez. A tárca összesen 20 milliárd eurót igényelt. Azt kérte, hogy utaljanak ki 5,5 milliárd eurót az IMF által biztosított 30 milliárdból, 14,5 milliárdot pedig az euróövezeti tagországok 80 milliárd eurós keretéből, lehetőség szerint egy napon belül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!