Hírek

2010.05.20. 07:09

Horvátországba utazik? Ez vár önre:

A magas színvonalú szálláshelyek, a falusi turizmus és a kisebb családi szállók megismertetésével, továbbá a tavalyit meghaladó marketingkiadással igyekszik a jövőben népszerűsíteni turisztikai lehetőségeit Horvátország - derül ki a horvát nemzeti turisztikai szervezet sajtóközleményéből, amelyet az MTI-hez is eljuttatott.

Világgazdaság Online

Damir Bajs turisztikai miniszter - egyben a Horvát Idegenforgalmi Közösség elnöke - bevezetőként írt értékelése szerint a gazdasági válság ellenére 2009-ben csak jelentéktelen mértékben csökkent a külföldi turisták száma Horvátországban, bár a belföldiek körében tíz százalékot meghaladó visszaesést regisztráltak. Az elmúlt évben 9,3 millió külföldi vendég 50,5 millió vendégéjszakát töltött az országban, ami a vendégek számát illetően 0,9 százalékos, az általuk eltöltött éjszakák számát tekintve pedig 0,2 százalékos visszaesés 2008-hoz képest.

Horvátország a 2010-től 2014-ig tartó időszakra új turisztikai stratégiai tervet dolgozott ki, amely az adriai országot "lifestyle"-célpontként, vagyis egyfajta életstílus megtestesítőjeként kívánja népszerűsíteni. Az új élmények középpontba helyezésével a családi tulajdonú kisebb szállodákat, az egyre élénkülő falusi turizmust, továbbá a prémium kategóriás szálláshelyeket szeretnék jobban megismertetni a látogatókkal.

A stratégiai terv szerint 2020-ig a jelenlegi 11,3 millió turista számát 17,6 millióra növelnék. A turizmusból származó bevételt ezzel együtt 19,8 millió euróra emelnék a mostani 7,1 milliárd eurós összegről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!