Hírek

2010.06.20. 12:50

A németek ismét a fellegekben járnak

A ghánaiak Ausztrália ellen nyújtott, nem éppen fényes teljesítménye után a német futballszurkolók ismét a fellegekben járnak. A két együttes szombaton 1-1-es döntetlent játszott egymással a dél-afrikai világbajnokság D csoportjában.

bama.hu (forrás: MTI)

Egy vasárnapi felmérés szerint a Löw-legénység továbbjutását a megkérdezettek 90 százaléka biztosra veszi, szinte teljesen  elfelejtve a Szerbia elleni kisiklást. A derűlátók mindenekelőtt  azzal érveltek, hogy Ghána képtelen volt legyőzni a 10 emberrel  játszó ausztrálokat, akiknek viszont a németek négyet is rúgtak.

A szakértők azonban már óvatosabbak, köztük az ország egyik  legtekintélyesebb "futballtudorának" tartott Rainer Holzschuh, a  kicker magazin kiadója is. Holzschuh egy vasárnapi interjúban arra figyelmeztetett, hogy Németországra szerdán rendkívül nehéz mérkőzés  vár, és Ghána ellen le kell vonnia a Szerbia elleni vereségből  származó tanulságokat. A szakértő mindenekelőtt a védelem  megerősítését sürgette, utalva arra, hogy a szerbek ellen a hátsó  alakzat különösen sebezhető volt. Megfigyelők ennek alapján szinte  biztosra veszik, hogy a fiatal Holger Badstuber helyett a szövetségi  kapitány valaki mással próbálkozik majd a védelemben.

A hírek szerint egyébként a német csapat háza táján immár nincs  nyoma a pénteki vereség miatti elkeseredettségnek, és a válogatott a  korábbi elszántsággal készül a mindent eldöntő szerdai találkozóra.  Joachim Löw edző nem csinált titkot abból, hogy csakis a győzelem  elfogadható, Ghána ellen mindenképpen három pontra van szükség.

A tréner egyébként még nem döntötte el, hogy a piros lapja miatt  eltiltott Miroslav Klose helyett a stuttgarti Cacau vagy a müncheni Gomez tölti majd be az előretolt csatár szerepét. Azt viszont már előre bejelentette, hogy ha a válogatott netán ismét büntetőhöz jut, a Szerbia ellen hibázó Lukas Podolski helyett a tizenegyest Bastian Schweinsteiger rúgja.

Mindent összevetve Németország bizakodóan tekint a szerdai  találkozó elé, különösen annak fényében, hogy a korábbi  világbajnokságokon még egyszer sem fordult elő, hogy a válogatott  már a selejtezők során kiesett volna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!