Hírek

2010.09.07. 16:01

Az Új Széchenyi Terv és a bankadó a legnépszerűbb kormány-intézkedés

A megkérdezett magyar lakosság többsége elégedett a száznapos kormány eddigi tevékenységével – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásából. A legnépszerűbb intézkedéseknek az Új Széchenyi Terv meghirdetése és a bankadó bevezetése bizonyult.

Világgazdaság Online

A kormány eddigi tevékenységeivel és stratégiai döntésével a megkérdezettek többsége (57 százaléka) elégedett – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásából. A kormány eddigi munkájával leginkább a megyeszékhelyen, illetve a megyei jogú városban élők (62 százalék), valamint a 60 évnél idősebbek elégedettek (62 százalék).

A kutatás arra is rávilágít, hogy a kormánypártok szimpatizánsai elégedettek az áprilisi döntésükkel, hiszen 78 százalékuk támogatja a kormány munkáját, sőt a Jobbik-szimpatizánsok 32 százaléka, az LMP-szimpatizánsok 33 százaléka és a szocialista tábor 27 százaléka is inkább elégedett az elmúlt száz nap kormányzati teljesítményével.

A 100 napos kormány legnépszerűbb intézkedésének az Új Széchenyi Terv meghirdetése, valamint a bankadó bevezetése bizonyult, amelyekkel a megkérdezettek 61 százaléka elégedett. Ezektől kevéssel lemaradva 58 százalékkal a kettős állampolgárság bevezetését említették a megkérdezettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!