Hírek

2010.09.22. 08:49

Magyarországra megbízható partnerként tekintenek

Az Opel-beruházás Magyarország versenyképességének bizonyítéka

Demeter Kálmán

Az Opel-beruházás Magyarország versenyképességének bizonyítéka – hangsúlyozta Orbán Viktor azt követően, hogy az Opel/Vauxhall csoport gyártásért felelős alelnöke a Parlamentben bejelentette az 500 millió eurós szentgotthárdi gyárfejlesztésről hozott döntést. A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint a beruházás bizonyítja: Magyarországnak újra bizalmat szavaztak a reálgazdaság szereplői, ez pedig segíti hazánkat abban, hogy a gazdasági növekedés mértéke jövőre 2,5-3 százalékos legyen, ez hozzájárul ahhoz, hogy a költségvetési hiány 3 százalék alatt maradjon 2011-ben.
A miniszterelnök arra is utalt, hogy több világcég is tervezi magyar leányvállalatának fejlesztését.

Hírek szerint köztük lesz az Audi is, amely győri motorgyárában készül nagy dobásra: német lapok korábban megszellőztették a tervet, hogy az Audi Motor Hungaria járműgyára nem csupán összeszerelő üzem lesz, hanem komplett autókat fog gyártani.

A tegnap ugyanakkor bővelkedett az iparág magyar vonatkozású híreiben: a Hankook Europe alelnöke a rácalmási gyár több évre szóló fejlesztésének tervét hozta nyilvánosságra, s hivatalosan megkezdték a szentgotthárdi ipari parkban a jövő nyárra elkészülő teherautósebességváltó-gyár építését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!