Hírek

2010.10.08. 15:40

Magyar ENSZ-alkalmazottat raboltak el Szudánban

A hírportál úgy tudja, hogy a gyerekkatonák leszerelésében segédkező Papp István nyugállományú alezredest rabolták el.

MTI

A FigyelőNet információi szerint egy magyar békefenntartót raboltak el csütörtök este Szudánban. A hírportál úgy tudja, hogy a gyerekkatonák leszerelésében segédkező Papp István nyugállományú alezredest rabolták el a nyugat-szudáni Dárfúr tartományban.

Németh Miklós Attila, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője az FN-nek pénteken azt mondta: nem katonáról, hanem egy magyar ENSZ-alkalmazottról van szó, aki egyéni munkavállalóként dolgozott ott, ezért a Külügyminisztérium hatáskörébe tartozik az ügy. A külügyi tárca szintén megerősítette az értesülést, de részleteket még nem közölt. Az FN szerint az emberrablás nem sokkal azt követően történt, hogy a világszervezet Biztonsági Tanácsának a küldöttsége El-Faser városába érkezett.

Négy fegyveres hatolt be egy épületbe, ahol négy ENSZ-alkalmazott lakott. Kettejüket összekötözték, a másik két békefenntartóra pedig ráparancsoltak, hogy kövessék őket, majd az ENSZ és az Afrikai Unió közös békefenntartó erőinek egyik autójába kényszerítették őket. Az egyiküknek azonban sikerült elmenekülnie, Papp Istvánt azonban magukkal vitték az emberrablók - írta a FigyelőNet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!