Hírek

2011.08.20. 11:00

Áram nélkül maradt települések a vihar után

A kora hajnali órákra a legtöbb helyen sikerült az éjszaka még 15 ezer háztartást érintő áramkimaradást megszüntetni a Nyugat-Dunántúlon, de néhány zalai településen csak kora délutánra tudják a szolgáltatást újraindítani - tájékoztatta az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. szombaton az MTI-t.

forrás: MTI

A péntek délutáni orkán erejű szél nagyobb részt Zala, kisebb területeken azonban Vas és Somogy megyében is áramkimaradásokat okozott. Mintegy 50 településen hozzávetőlegesen 30 ezer fogyasztó maradt hosszabb-rövidebb időre áram nélkül leszakadt felsővezetékek és kidőlt oszlopok miatt.

Szombat délelőtt Egyházi Nikoletta szóvivő közölte: a középfeszültségű, vagyis több száz fogyasztót érintő hálózatok hibáit kora hajnalra tudták megszüntetni, Zalában azonban három településen várhatóan még egy-két órát igénybe vesz a kárelhárítás. Pusztaapáti, Becsvölgye és Petrikeresztúr körzetében, nem egészen ötszáz fogyasztónál azért húzódik el a helyreállítás, mert nehezen megközelíthető mocsaras, lápos területen szakadt el a vezeték.

A kisfeszültségű hálózatok közül - amelyeknél kisebb fogyasztói csoportokat érint az áramkimaradás - Keszthely környékén vannak még fennakadások. A nyugat-balatoni térségben mintegy száz fogyasztónál szünetel az áramszolgáltatás, amelyet terveik szerint kora délutánig sikerül helyreállítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!