Hírek

2011.08.12. 18:50

Elmaradt a nagy roham

Egyelőre nem rohamozták meg a bankokat a devizahiteles ügyfelek, hogy jelentkezzenek az otthonvédelmi programba, annak ellenére, hogy számos banknál már pénteken is meghosszabbított nyitva tartással várták az ügyfeleket - mondták el az MTI kérdésére a hitelintézeteknél pénteken délután.

MTI

Az OTP Bank Médiakommunikációs osztályán úgy fogalmaztak: "az otthonvédelmi program iránt néhány tucattal nőtt a tájékoztatást igénylők száma a megelőző napokhoz képest".  Az FHB Jelzálogbankban pénteken az érdeklődők az előre egyeztetett időpontokban jöttek, hogy tájékozódjanak a programmal kapcsolatban. Tolongás nem volt a fiókokban - mondta Kappéter Béla kommunikációs igazgató.

A hitelintézeteknél arra számítanak, hogy a devizahiteles ügyfelek mintegy 10-20 százaléka igényli majd ezt a lehetőséget, bár az elmúlt napok árfolyammozgása. A Raiffeisen Bank készen áll az otthonvédelmi programmal kapcsolatos igénylések befogadására: a zökkenőmentes kiszolgálás érdekében augusztus 15-e és 18-a között (hétfőtől csütörtökig) 25 nagy forgalmú fiókjában meghosszabbított nyitva tartással várja ügyfeleit - közölte a bank pénteken.

A Raiffeisen Bank munkatársai az igénylések befogadása mellett a Raiffeisen által kínált egyéb fizetés-könnyítési lehetőségekről is tájékoztatást adnak, hiszen a törlesztési problémák kezelése ügyfelenként eltérő: a jelenlegi és várható családi helyzet alapján mindig egyénileg kell mérlegelni, hogy a fizetési nehézségekre mi jelentheti a legmegfelelőbb választ. 

Az MKB Bank a kiszolgálás zavartalansága érdekében augusztus 13-án, szombaton is kinyitja legnagyobb kirendeltségeit, hogy az otthonvédelmi programmal összefüggő fizetéskönnyítő konstrukciókról a lehető leggyorsabban informálhassa ügyfeleit. Amennyiben a kezdeményezés beváltja a hozzá fűzött reményeket, az MKB Bank kész meghosszabbított nyitva tartással is segíteni ügyfeleit a hitelterheket mérséklő, leginkább testre szabott módozat megtalálásában.

A Budapest Banktól az MTI azt a tájékoztatást kapta, hogy a néhány hete végzett felmérésük alapján az ügyfeleik 10 százaléka jelezte érdeklődését a program iránt, de az elmúlt napokban kialakult helyzet hatására ez a szám változhat. A Budapest Bank természetesen figyelemmel kíséri az érdeklődés alakulását, és lehetőség szerint ahhoz igazítják kapacitásaikat, pénteken például meghosszabbított nyitva tartással fogadjuk ügyfeleinket - közölte a bank az MTI-vel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!