Hírek

2011.08.16. 17:50

Fidesz: arcátlan a szocialisták viselkedése

A Fidesz-frakció "arcátlannak" tartja, hogy a szocialisták szólítják fel a kormányt bármire is az önkormányzatokat érintő hitelekkel kapcsolatban, mivel a 2002 és 2010 közötti kormányzati döntéseikkel sok helyhatóságot kényszerítettek hitelfelvételbe.

MTI

A Fidesz-frakció sajtóosztálya az MTI-hez eljuttatott közleményében Simon Gábor szocialista országgyűlési képviselőnek azon keddi kijelentésére reagált, miszerint az MSZP felszólítja a kormányt, vegye komolyan azokat a segélykiáltásokat, amelyeket önkormányzati szövetségek vezetői fogalmaztak meg, és hozzon azonnali intézkedéseket, hogy elkerülhető legyen a tömeges önkormányzati csőd.
  
A Fidesz képviselőcsoportja közleményében azt írta: éppen a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) és a szervezet elnökének, Gémesi Györgynek a szakmai anyaga tárta fel nemrégiben, hogy pontosan annyi - 1200-1300 milliárd forint - az önkormányzati hitelállomány, mint amennyit a nyolc év szocialista kormányzatai kivontak ebből a szektorból.
   
Az önkormányzatok fentiekből adódó nehéz helyzete mindenki által ismert, kezelendő probléma, azonban a hitelállomány sokfélesége, és az önkormányzatok eltérő tulajdonságai miatt nem kezelhető általánosságban, hanem minden esetben egyedi vizsgálatot igényel - olvasható.


   
Simon Gábor a miskolci MSZP-frakció vezetője keddi sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének társelnöke szerint az árfolyamrögzítés lehetne a megoldás az adósságuk miatt bajban lévő önkormányzatoknak. Gémesi György (Gödöllői Lokálpatrióta Klub) gödöllői polgármester, a MÖSZ elnöke pedig azt javasolta, hogy a svájci frank árfolyamának megugrása miatt a tőketörlesztést egy évvel halasszák el.

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!