Hírek

2011.08.31. 19:52

Gyógyulófélben az egészségügy

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár szerint csaknem egyensúlyi helyzetbe sikerült hozni az egészségügyi kasszát.

MTI

A romló helyzet ellenére az egészségügyi kasszát sikerült csaknem egyensúlyi helyzetbe hozni, így ha nem történik semmi váratlan a külgazdasági folyamatokban, akkor az év végén lesznek eszközök a kisebb problémák kezelésére - mondta Szócska Miklós egészségügyi államtitkár szerdán az egészségügyi napok XV. Kongresszusán Budapesten.

Szócska Miklós hangsúlyozta: azok, akik az államosítás ellen szólalnak fel, abban érdekeltek, hogy fenntartsák azt az átláthatatlan beszállítói érdekrendszert, amely "két évtizeden keresztül képtelen volt elérni, hogy központosított közbeszerzésen vegyék az energiát meg a gyógyszert". Szerinte ennek rendbetételéből "bér lesz és az emberi erőforrás helyzetének kezelése". Ezt a célt szolgálja a kormány döntése is, amely szerint a fekvőbeteg-ellátás állami feladat lesz. Ennek részeként jelenleg a megyei intézményrendszer állami tulajdonba vétele van napirenden. A városi kórházak ügye viszont az önkormányzati törvényhez is kapcsolódik majd.

Az egészségügyi dolgozók elvándorlásával kapcsolatban kiemelte az államtitkárság közelmúltban tett törekvéseit, többek között a rezidensek számára indított ösztöndíjprogramot, amelynek eredményét az államtitkár nem tekinti kudarcnak, úgy látja, hogy "valamelyest már megtöltötték a poharat".
   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!