Hírek

2011.08.26. 14:36

Méhek támadtak a repülőgép utasaira

Kiszabadult két méhraj a Jakutyija légitársaságnak a távol-keleti Blagovescsenszkből Moszkvába, és onnan Spanyolországba tartó gépén, és megtámadta az utasokat, az utaskísérőket, de még a pilótafülkébe is beférkőzött néhány csípős kis potyautas.

MTI

A méheket nem más, mint a blagovescsenszki repülőtér igazgató-helyettese csempészte fel a gépre, noha az orosz és a nemzetközi szabályozás a legszigorúbban tiltja rovarok szállítását repülőgépeken. 

A méhek eredetileg két dobozban a business osztályon utaztak, de amikor kiszabadultak, átrepültek a turista osztályra. Végül az utaskísérőknek sikerült törölközőkkel beterelni a rovarok többségét a business osztály ruhatárába, rájuk zárni az ajtót, és a réseket ragasztószalaggal szigetelni. 

Moszkvában aztán rovarirtót vetettek be, de nem kevés méh túlélte ezt is, és eljutott a spanyolországi Barcelonába. Így ott újra rovarirtószerekkel kellett kezelni a gépet, ami a légitársaságnak 164 ezer dollárjába (31 millió forint) került.  Anatolij Szmirnovot, a blagovescsenszki repülőtér igazgató-helyettesét kihallgatta az ottani közlekedési ügyészség. Ő be is ismerte, hogy felvitte a gépre a méhes dobozokat egy fontos utas kérésére, de az illető nevét nem volt hajlandó megmondani, és az utasok közül sem vállalta senki a méheket.

Szmirnov és főnöke, az igazgató, aki szintén tudott a dologról, fegyelmit kapott, de büntetőeljárást nem indítottak ellenük. Az utasok a Távol-Kelettől Moszkváig 5636 kilométert tettek meg, s mintegy nyolc órát töltöttek a zümmögő útitársakkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!