Hírek

2011.08.01. 16:18

Svájci frank rekord 243 felett

Hétfőn történelmi szintre, gyengült a forint a devizák széles körével szemben erősödő svájci frankkal szemben.

Forrás: MTI

A devizapiacokon átmenetinek bizonyult az értékpapír piacok lendületes erősödését támogató megkönnyebbülés, amit az amerikai államadósság-limit emelésének kereteiről hétfőre virradóra a demokrata és republikánus vezetők között megszületett megállapodás váltott ki.

Elemzői vélemények szerint a megállapodás nem hárította el az amerikai szuverén adósbesorolás rontásának veszélyét, mivel az adósságlimit megemelése nem javít a költségvetés finanszírozási helyzetén.

A devizapiacokat terhelő kockázatkerülő befektetői magatartás a befektetési menedék eszközökbe, svájci frank és japán jen befektetési tereli a likvid eszközöket. A dollár és az euró új negatív árfolyam rekordot döntött a svájci frankkal szemben, a dollár a japán jennel szemben négy és fél havi mélypontra esett.

A svájci frank árfolyama áttörte a 240 forintos küszöböt és délután négy óra után a jegyzés 243,22 forinton új rekordot állított be. Az előző árfolyam rekord pénteken volt 239,07 forinton. A frankot hétfőn kora reggel még valamivel 234 forint felett jegyezték.

Az eurót délután négy órakor 268,78 forinton jegyezték a péntek délutáni 269,80 forint után.
A dollár jegyzése 188,45 forint 1,4266 dolláros euró árfolyam mellett, szemben a péntek délután 186,41 forintos és 1,4394 dolláros jegyzésekkel.

Száz japán jen jegyzése 246,24 forint a péntek délutáni 245,67 forint után.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!