Hírek

2011.08.12. 18:57

ÚSZT: nagy az érdeklődés

Egy hét alatt 500-nál is több pályázat érkezett az Új Széchenyi Terv programjaira.

MTI

Több mint 500 pályázat érkezett egyetlen hét alatt az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) programjaira, ami azt mutatja, hogy tovább élénkül a pályázói aktivitás - mondta pénteken Budapesten Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára.

Molnár Ágnes a Sziget fesztiválon tett látogatásán újságíróknak elmondta: az elmúlt héten 520 pályázat érkezett, ami jelentős szám, tekintve hogy az ÚSZT indulása óta eddig csupán kétszer haladta meg a heti pályázatok száma az 500-at.     A tendencia arra utal, hogy az ÚSZT eléri célját, az előző kormányok nyolc évi tétlenkedése után van végre terv, amely megadja a lendületet a kis- és középvállalkozói szektor megerősítéséhez, és hozzájárul a munkahelyteremtéshez - tett hozzá.     Rekord számú pályázatot adtak be a Közlekedésfejlesztési Programra.

A legtöbben a kerékpáros infrastruktúra fejlesztését célzó kiírásokra jelentkeztek. Ugyancsak rekord mennyiségű pályamű érkezett a Tudomány-Innováció Programra, amelynek keretében elsősorban vállalatok technológiai innovációjához kértek támogatást a pályázók - mondta az államtitkár. 

Kifejtette, az uniós támogatások területén a "mindenfajta programot és stratégiai alapot nélkülöző forrásfelhasználás" volt a jellemző az elmúlt időszakban. "Ezt mi gyökeresen szeretnénk megváltoztatni, ezért az utóbbi egy év munkája már erről szólt" - hangsúlyozta. 

A jövőben a megyei önkormányzatok lesznek a fejlesztéspolitika legfőbb szereplői, a helyi fejlesztések "gazdái". A minisztérium e 19 "megyei fejlesztési gazdával" kíván kialakítani  egy új rendszert, amelynek alapján jól tervezhető, ütemezhető és fenntartható fejlesztéseket lehet végrehajtani, és fel lehet számolni az elmúlt időszakban kialakult nehézkes, túlzottan bonyolult pályázati rendszert - mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!