Hírek

2011.08.21. 08:08

Vihar szakította félbe a pápa madridi beszédét

Hatalmas vihar miatt félbeszakítani kényszerült XVI. Benedek pápa homíliáját az Ifjúsági Világnapok alkalmából szombat este Madrid mellett, becslések szerint egymillió zarándok részvételével tartott virrasztáson.

(MTI)

A pápa éppen elkezdte beszédét szombaton a nagy forróság ellenére a Cuatro Vientos légitámaszponton összegyűlt hatalmas tömeg előtt, amikor hirtelen villámlani kezdett, heves széllökések érték a térséget és sűrű eső hullott.

A pápát több esernyővel védték az esőtől, a népes hallgatóság pedig - amely úgy készült, hogy a helyszínen tölti az éjszakát - sátorlapok alatt keresett menedéket.

A vihar mintegy fél óra múlva elmúlt. A pápa ezt követően újrakezdte, de alaposan lerövidítette beszédét, s rövid üdvözletet mondott a híveknek féltucat nyelven.

A pápa csütörtökön érkezett négynapos látogatásra Madridba a százezreket vonzó nemzetközi katolikus ifjúsági találkozó alkalmából. A II. János Pál pápa által kezdeményezett találkozóra, amelyet 2-3 évente rendeznek meg, a szervezők vasárnapig egymillió embert vártak a világ 193 országából.

A 84 éves XVI. Benedek látogatásának fénypontja a szabadtéri virrasztás és mise, amelyet szombat este, illetve vasárnap reggel pontifikál Spanyolország legrégibb repülőterén.

(MTI) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!