Hírek

2011.09.07. 09:05

Háromnapos Fidesz-KDNP-frakcióülés Hajdúszoboszlón

Gazdasági kérdések, továbbá az új választójogi, igazságszolgáltatási és önkormányzati rendszer is témája lesz a Fidesz-KDNP ma kezdődő, háromnapos évadnyitó frakcióülésének.

MTI

A hajdúszoboszlói tanácskozás helyszínén szerda délután összeül a Fidesz elnöksége, majd este Orbán Viktor felszólalásával megkezdődik a frakciószövetség ülése. Lázár János Fidesz-frakcióvezető korábbi tájékoztatása szerint a pártelnök-miniszterelnök értékelő, a feladatokat kijelölő, a kormány munkájáról szóló beszédében kitér majd gazdasági kérdésekre, így azokra a lépésekre is, amelyeket még az idei költségvetési éven belül szükséges megtenni.
   
Csütörtökön téma lesz az új választójogi, valamint igazságszolgáltatási rendszer kidolgozásának állása, amellyel kapcsolatban a kormánypárti képviselők meghallgatják az erre a feladatra kijelölt Áder János fideszes európai parlamenti képviselőt. Szintén napirendre kerül az új önkormányzati rendszer, amelyről a Belügyminisztérium képviselője ad majd tájékoztatást, a frakciószövetség pedig kialakítja álláspontját a szabályozási elvekről.


   
Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere, aki a párt hajdú-bihari elnökeként házigazdája lesz a kihelyezett tanácskozásnak, vasárnap az MTI-nek azt mondta, jó hangulatú, de kemény, dolgos frakcióülésre, az önkormányzati átalakítással kapcsolatban pedig nehéz vitára számít.
   
Hajdúszoboszlón ugyancsak szóba kerül majd a devizahitelesek helyzete.
   
A háromnapos tanácskozáson a kormánypárti képviselők - kabinetülések keretében - meghallgatják a minisztereket, államtitkárokat is.

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!