Hírek

2011.11.23. 18:59

Tárki: a Jobbik megelőzte az MSZP-t

A Tárki Társadalomkutatási Intézet legfrissebb felmérésre szerint a Jobbik az összes megkérdezett és a pártválasztók körében is megelőzte az MSZP-t, a Fidesz-KDNP pedig továbbra is "számottevő mértékben" vezet.

MTI

Az intézet szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a két ellenzéki párt helycseréjében az játszott közre, hogy a Jobbik folyamatosan erősödött, az MSZP viszont stagnált.

Az ezer ember megkérdezésén alapuló reprezentatív felmérés eredményei szerint a Fidesz-KDNP-t a teljes lakosság körében októberben és novemberben is 23 százalék támogatta, míg az MSZP szimpatizánsai októberben 11, novemberben pedig 10 százalékot tettek ki. A Jobbik támogatottsága októberhez képest 1 százalékot nőtt és novemberben 11 százalékos volt, az LMP népszerűsége pedig az októberi 5 százalékról 4 százalékra változott.

A biztos pártválasztók körében a kormánypártok és a szocialisták támogatottsága terén nem történt lényegi változás; a Fidesz-KDNP októberi 46 százalékos támogatottsága 44 százalékra, az MSZP előző havi 22 százalékos részesedése novemberre 20 százalékra módosult. A Jobbikra 22 százalék, az LMP-re 7 százalék szavazna. A nemrégiben megalakult Demokratikus Koalíció a teljes népesség 2 százalékát, a pártválasztóknak pedig 4 százalékát szólította meg sikeresen.

Ezen időszakban a bizonytalanok és a nem válaszolók aránya alig változott: októberben a megkérdezettek fele, novemberben pedig 48 százaléka tartozott ebbe a csoportba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!