Hírek

2012.04.19. 10:15

Mégsem lesz Tankcsapda a ZP-ben

Elhalasztja a csütörtöki "nulladik" napi Tankcsapda-koncertet és az első heti programjait a Zöld Pardon (ZP), mert az illetékes önkormányzattal továbbra is jogi értelmezési vita van - közölte a szórakozóhely vezetősége csütörtök reggel az MTI-vel.

MTI

A ZP vezetése azok után döntött így, hogy az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint szerda délután hosszasan egyeztettek az eljáró önkormányzat jegyzőjével, de egy jogszabály értelmezésében álláspontjaik nem közeledtek. Hozzátették, továbbra is fenntartják azon álláspontjukat, amely szerint az általuk jogszerűen bérelt magánterületen elhelyezett eszközeik és konténereik nem építési engedélykötelesek.

Kifejtették, hogy az eljáró önkormányzat a ZP rendezvénytartáshoz szükséges szakhatósági engedélyeket egy kivétellel megadta, de az utolsó engedély kiadását megakadályozta azzal, hogy konténereik használatbavételét egy szerdán kelt határozatban megtiltotta.

A ZP - mint írták - értetlenül áll a kialakult helyzet előtt, és "nehezen tudják elképzelni", hogy a hasonló körülmények között működő hazai fesztivál- és vásárhelyszínek közül csak a Zöld Pardon nem kaphat engedélyt. A ZP arra kérte lekötött zenekaraikat, törzsközönségüket, rajongóikat és pártolóikat, hogy vegyék tudomásul a döntést, és az elkövetkező egy hétben minden megtesznek azért, hogy a helyzetet tisztázzák.

A csütörtöki Tankcsapda-koncertre SMS-ben elővételben eladott jegyeket visszaváltják, és a költségeket is megtérítik, erről egyeztetést kezdeményeznek a mobilszolgáltatókkal is.

Az eljáró XII. kerületi önkormányzat szerdán közölte az MTI-vel, hogy a ZP ügyében jelenleg három engedélyezési eljárás van folyamatban: az építésigazgatási, a rendezvénytartási és a működési engedély iránti eljárás.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a Hegyvidéki Önkormányzat szerdán, az építéshatósági eljárásban - a jogszabályi feltételek hiánya és engedély nélküli építési tevékenység miatt - elutasította a kft. építési engedély iránti kérelmét. Ezzel egyidejűleg a hatósági engedély és bejelentés nélkül, szabálytalanul végzett építési munkák azonnali leállításáról rendelkeztek, így az épületek használata nem engedélyezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!