Hírek

2012.06.15. 14:29

Megszerették Lengyelországot a külföldi szurkolók

Megszerették Lengyelországot a külföldi szurkolók és 81 százalékuk a lengyel-ukrán szervezésű Európa-bajnokság után újra meg akarja látogatni az országot - derül ki az Eb lengyel szervezői által pénteken ismertetett felmérésből.

MTI

A mérkőzéseknek helyt adó négy lengyel városban, Varsóban, Gdanskban, Poznanban és Wroclawban tartózkodó turisták közül kétezren vettek részt a PBS intézet június 8. és 10. között végzett közvélemény-kutatásában. A megkérdezettek 60 százaléka először látogatott Lengyelországba és többségük nemcsak maga jön vissza, de százból 92 személy barátainak is javasolni fogja, hogy látogassák meg az országot.
   
A szurkolók 84 százaléka pozitívan értékelte a kontinensviadal lengyelországi szervezését, 91 százalékuk a futballünnep hangulatát is dicsérte. A felmérés szerint a lengyelországi tömegközlekedést a vendégek 77 százaléka értékelte pozitívan. A külföldi válaszadók 85 százaléka biztonságban érzi magát Lengyelországban, csak a maradék 15 százalék panaszkodott a biztonságra.


   
Ez utóbbi kérdésben az MTI a szervezőket is felkereste, hogy megtudja: változott-e a turisták véleménye a fővárosi szurkolói összecsapások után. Mikolaj Piotrowski szóvivő a kérdésre azt mondta, hogy a válasz a napokban készített újabb felmérés eredményeiben rejlik, de azokat csak a jövő hét végén publikálják.

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!