Hírek

2012.11.26. 13:10

Három nap alatt két ruhagyár gyulladt ki Bangladeshben

Két nappal a 112 halálos áldozatot követelő tűz után, ismét lángra lobbant egy ruhagyár Bangladeshben.

A tűz egy 12 emeletes, ruhagyárként szolgáló épületben ütött ki hétfőn Dhakában. A tűzoltóknak a dolgozók segítségével sikerült hamar megfékezni a tüzet. A balesetben senki nem sérült meg. A tűz oka egyelőre ismeretlen, de a gyár dolgozói szerint ismét a nem megfelelő biztonsági körülmények miatt történt tragédia.  Két nappal korábban ugyanis 112 ember vesztette életét, amikor  leégett egy ruhagyár Dakkától mintegy 45 kilométerre található üzemben.Az újabb szerencsétlenség ismét rávilágított arra, hogy milyen veszélyes körülmények között dolgoznak a bangladeshi gyárakban. A tűzesetek gyakoriak a ruhagyárakban, öt évvel korábban is történt hasonló szerencsétlenség, akkor ötven ember halt meg délkelet-bangladesi Csittagong egyik ruhagyárában történt tűzvészben. Banglades a világ egyik legnagyobb ruhaexportőre. Az iparágban mintegy hárommillió ember dolgozik, és 90 százalékuk nő.

A szombati tragédia után mintegy 15 ezer munkás vonul utcára Savarban, hogy igazságot követeljen a szombati tűz áldozati számára. A dolgozók kövekkel dobálták meg a gyárépületeket. 200 gyár zárva maradt az ezt követő napokban.

A bangladshi vezetés keddre nemzeti gyásznapot rendelt el a szombati szerencsétlenség áldozatainak emlékére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!