Hírek

2012.11.23. 10:26

Szexvideón szerepelt a kínai párttitkár, leváltották

Leváltották a 32 milliós Csungking város egyik kerületének párttitkárát, miután bebizonyosodott róla, hogy szerepel interneten keringő szexképeken, illetve videofelvételen - jelentette a kínai online média pénteken.

Forrás: MTI

A kommunista párt helyi fegyelmi ellenőrző bizottságának vizsgálata megállapította, hogy a filmen Lej Cseng-fu látható, a tényleges hatósági nyomozást azonnal megkezdték.
A felvételeket állítólag 18 éves szeretője készítette titokban, miután vitába keveredett a férfival.
Az ügyet végül egy Csi Hszü-kuang nevű újságíró robbantotta ki, aki mikroblogján ugyancsak közzétette a szóban forgó felvételeket. Lej kezdetben tagadta, hogy azok valódiak lennének, illetve, hogy ő szerepelne rajtuk.

A délnyugat-kínai közvetlen központi alárendeltségű város, Csungking volt az, amelynek éléről az idén tavasszal eltávolították az utóbbi évtizedek legnagyobb belpolitikai botrányának főszereplőjét, Po Hszi-laj párttitkárt. Ellene jelenleg is eljárás van folyamatban, egyebek mellett korrupció és többrendbeli házasságtörés gyanúja miatt.

Feleségét egy brit üzletember meggyilkolásáért ítélték felfüggesztett halálbüntetésre, míg a város rendőrfőnökét Vang Li-csünt 15 év börtönre ítélték. Po és Vang egyébként korábban arról volt híres, hogy rendet teremtett a maffiaharcairól, a prostitúcióról, fegyveres rablásokról és más bűncselekményről elhíresült Csungkingban.

Po Hszi-lajt Csang Tö-csiang miniszterelnök-helyettes váltotta a városi párttitkári székben, s Csang mindössze nyolc hónap után - munkája elismeréseként - a Kínai Kommunista Párt legfelsőbb vezetésébe, a politikai bizottság hét tagú állandó bizottságába delegálták.

Napokkal korábban bejelentették, hogy Csungking új párttitkárt kap Szun Cseng-caj személyében. Az 1963-as születésű politikus eddig Csilin tartományban szolgált, s megfigyelők ígéretes jövőt jósolnak neki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!