Hírek

2013.07.09. 08:51

Ellepte a víz Torontót

Heves esőzések miatt víz alá került hétfő este Toronto: Kanada legnagyobb városában leállt a metróközlekedés, a város utcáit néhol kétméteres víz lepte el, háromszázezren maradtak áramszolgáltatás nélkül.

Index

Meteorológusok szerint Toronto környékén néhány óra leforgása alatt 90 milliméter csapadék hullott, ez több mint egyhavi átlagnak felel meg, írja a BBC.Több százan autóikban rekedtek az ablakmagasságig érő vízben, míg több ezren a víz fogságában veszteglő vonatokon várakoznak. A helyi média híradásai szerint egy bajba került kétszintes személyvonat alsó ülőssorait teljesen ellepte a víz, ezért a több mint ezer utas a felső emeletre menekült. Órákon át menekítették ki őket gumicsónakokkal az elázott szerelvényből. Egyes metróállomásokat is elöntötte a víz, ezért a metróhálózat nagy részén nem közlekednek a szerelvények.

A helyi hírtelevízió híradása szerint az Ontario-tó partján fekvő 2,6 milliós nagyváros egyik külvárosában, Mississauga-ban 700 ezer embert érint az áramkimaradás, de más külvárosok egyes részei is sötétségbe borultak. Áramkimaradás miatt járatokat kellett törölni egy torontói reptéren.A hatóságok arra kérték a város lakóit, hogy ha tehetik, ne hagyják el otthonaikat. Rob Ford polgármester azt mondta, hogy mindent megtesznek, de figyelmeztetett, hogy újabb esőzések várhatóak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!