Hírek

2015.07.28. 20:46

Túl szigorúak voltak vele, ezért bérgyilkosokat küldött a szüleire

Még mindig alig hiszem el, amit a Washington Postban olvastam. Egy vietnami származású, de Kanadában született lány, Jennifer Pan éveken át azt hazudta a szüleinek, hogy kitűnő tanuló, és orvosi egyetemre jár.

Index

Pedig csak négyesei voltak. És azok is középiskolában, mert az egyetemre sosem került be.

És amikor a szülei elkezdtek gyanakodni a lányukra, akkor még többet hazudott: jobb jegyekkel írta tele az indexét, később kamu ösztöndíjakról szerkesztett igazolásokat, mindent apró részletességgel meghamisított az otthon előadott énjéhez. Amikor pedig a hazugságok hálóját már nem tudta tovább szőni, eszébe jutott az, ami sok (legalább kettő punkkoncertet megjárt) kamasznak futólag eszébe jut ilyenkor: megöli a szüleit.Csakhogy a kanadai lány tényleg odáig ment, hogy felbérelt néhány igazi maffiózót, hogy végezzenek a szüleivel.

A 2010-es gyilkosság ügyében az év elején hoztak ítéletet, de a sztori részletes hátterét csak most tárták fel.


A család kicsi kincse


Jennifer esetéről hosszasan írt a Toronto Life magazin egyik munkatársa, aki mielőtt újságíró lett, együtt járt gimibe a lánnyal. Azt írja, a lány akkoriban jóban volt mindenkivel, senki sem közösítette ki, mindenki mosolygósnak, kedvesnek ismerte, de később rájött, hogy "Jennifer barátságos, magabiztos személyisége csak álca, amit alulról az önbizalomhiány és a szégyenérzet feszít szét". Aki odafigyelt a lányra, annak elég egyértelműek voltak a jelek, rendszeresen vágások voltak a csuklóján, és a középiskolából is idő előtt kihullott.

De a szülei nem figyeltek a lányra eléggé. Nekik csak az volt a fontos, hogy a lányuk jól teljesítsen, csak szorgalmasan meneteljen előre a társadalmi ranglétrán. Amíg ezt megerősítő híreket kaptak, addig nem foglalkoztak vele. Azon kívül, hogy eltiltották minden olyan dologtól, ami nem kapcsolódott a szigorú, uniformisos katolikus iskolához, ahova járatták. Nem járhatott el bulizni, azt mondták, a szórakozásra fordított idő nem térül meg a jövőben, ezért az pazarlás. A randizásról hallani sem akartak. Huszonkét éves koráig egyáltalán nem ihatott alkoholt, nem látogathatta meg egy-egy barátját, vagy utazhatott el a szülei nélkül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!