Helyi hírek

2017.06.21. 17:30

Átadták a rekortán pályát Dombóváron

A szigeterdei rekortán pálya avatóján köszöntötték a 2016/2017-es tanév jó tanulóit, jó sportolóit Dombóváron. Ezt követően adták át a 600 méteres futókört.

Hanol Erzsébet ([email protected])

A szigeterdei rekortán pálya avatóján köszöntötték a 2016/2017-es tanév jó tanulóit, jó sportolóit Dombóváron. Összesen negyvenhét diákot és felkészítőiket díjazta a város. Ezt követően átadták a 600 méteres futókört. A nettó 50 millió forint értékű beruházás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 90,88 százalékos vissza nem térítendő támogatásával, valamint önkormányzati önerő ráfordításával valósult meg – mondta el Szabó Loránd polgármester.

Az avatót „Fussunk Záhonyig” címmel hirdették meg, a cél ugyanis az volt, hogy minél többeket rábírjanak a mozgásra, és együtt teljesítsék a mintegy 500 kilométeres távot a pályán. Az elképzelés megvalósult, ugyanis közel 300 ember csatlakozott, és végül 721 kilométer futottak a résztvevők.

Az átadási ünnepséget megtisztelte jelenlétével Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, valamint Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, aki elrajtoltatta a mezőnyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!