Helyi hírek

2017.10.10. 09:00

Egy hét pszichológiai kultúra a látás jegyében

A látás jegyében szervezete meg a 27. Pszichológiai Kultúra Hetét a Mentálhigiénés Műhely és a megyei kórház pszichiátriai osztálya.

Ihárosi Ibolya

A pszichiátriai betegek kiállításának megnyitójával kezdődött meg a hétfőn a Babits Kulturális központban a 27. Pszichológiai Kultúra Hetének programsorozata. A további rendezvényeknek a Placc ad majd otthont.

Pócs Margit a műhely elnöke, örömtréner köszöntőjében elmondta, hogy a látás többet jelent, mint egy érzékszervet, elég csak utalni például a kilátás, belátás, meglátás, átlátás szavakra, és sokrétű jelentésükre. A fehér, papírból hajtogatott madarakból álló kiállítást dr. Vendég Magdolna, pszichiáter főorvos ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. 

A látás és a lelki egészség kapcsolatáról dr. Kovács Nóra szemész szakorvos tartott előadást. A látás a legfontosabb érzékszervünk, mondta el kérdésünkre, hiszen az információk 75-80 százalékát a szemünk közvetíti. A látás elveszítése okozhat pszichés problémákat, ugyanakkor a segítő támogató közegben a látássérültek teljes életet élhetnek.

Kedden Török Iván, a Magyar Mentálhigiénés Szövetség tiszteletbeli elnöke, szerdán Heilmann Ágnes pszichológus, csütörtökön Kitanics Márk, klinikai szakpszichológus tart előadást. Pénteken a megyei pszichiátriai osztály rehabilitációs részegének páciensei adnak elő színpadi produkciót, majd pénteken Kertész Ágnes pszichiáter, osztályvezető főovos tart előadást a Pszichológiai Kultúra Hetének záróakkordjaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!