autómentes nap

2017.10.23. 09:30

Idén is aktív volt a szekszárdi gyakorlós negyedik osztály

Másodszor hozták el a serleget az autómentes napról a gyakorlósok, ők vettek részt legnagyobb létszámban a legtekerősebb osztály verseny kerékpáros túráján.

Balázs László, fotó: Mártonfai Dénes

A PTE Gyakorlóiskola harmadszor, a 4.A osztály pedig zsinórban másodszor nyerte meg a mobilitási programhét keretében megtartott autómentes napon meghirdetett legtekerősebb osztály versenyt, mert ők vettek részt legnagyobb létszámban a kerékpáros túrán. A 7.45-ös órakezdés kedden csúszott az alsó tagozatos osztályoknak, mert díszsorfalat álltak Aczél Ildikó osztályának. 

Bucsányiné Gréczy Gabriella igazgató köszöntötte a gyerekeket, majd beszédében Ács Rezső polgármester megjegyezte, a Gyakorló egy sportos intézmény, és nagyon örömteli, hogy a város és a Zöldtárs Alapítvány szervezésében megvalósuló kerékpáros kihíváson mindig sok diák és szülő képviseli a sulit. Közölte, az elkövetkező években bővítik a város kerékpárút-hálózatát, a bicikliutak nyomvonalát úgy alakítják ki, hogy azokon az iskolákba és a munkahelyekre is biztonságosan el lehessen jutni. A környezetbarát megoldás mellett az is cél, hogy minél több szekszárdi válassza a közlekedés egészséges formáját – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!