Darvas Ferenc

2017.10.19. 08:00

Megírta rendhagyó kötetét a szerző

Szekszárd Szív szerint. Ezt a címet viseli Darvas Ferenc legújabb kötete.

Szeri Árpád

A szekszárdi költő, író könyvében a lírai műfajt tekintve egyaránt található novella, gyermekmese és vers. Emellett csokorba gyűjtött dokumentumok jelzik az életút különböző állomásait. Meghívók, emléklapok, köszönőlevelek, elismerő oklevelek, méltatások, újsághírek, sőt, rejtvényújságok feladványai mutatják a jelenlét helyszíneit, Szekszárdtól Nagykanizsáig, Hévíztől Veszprémig és még azon túl is.

A közelgő október 23-a alkalmából érdemes idézni az 56-os múlttal rendelkező szerző írását arról, hogy a 60. évforduló alkalmából az MTVA interjúra kérte Budapesten. „Átgondoltam mindent, és végül úgy döntöttem, nem megyek. Nagy problémám, a mindkét térdem miatti fel- és leszállás, így körülményes, akár vonattal, vagy busszal megyek. Egyébként az egynapos út már fárasztó számomra. Nincs szereplési vágyam!” – írja könyvében.

Bár a TV autós szállítást is felajánlott, Darvas Ferenc – a figyelmességet megköszönve – nem változtatta meg döntését. Írásában megjegyezte: hasonló felkérést nem kapott lakhelyéhez közeli televíziótól. Sz. Á.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!