Nyugdíjas klub

2017.09.12. 19:15

Minden arról szólt, hogy érdemes még élni

Steinbach Zsolt

„A sorstól nem tudsz semmi jót remélni,

hát csoda, ha azt kérded: Érdemes még élni?”

Ezt a sort is idézte Az élet alkonyán című versből a Tolnai Nyugdíjas Szabadidő Klub elnöke a szervezet tegnapi jubileumi ünnepségén. A rendezvény természetesen megadta a választ a jelenlevőknek. Minden arról szólt ugyanis, hogy igenis érdemes élni.

A nyugdíjas-szabadidőklub harminc éve alakult, negyvenegy taggal. Ma nagyjából nyolcvanfős a tagság, köztük vannak alapító tagok is. A klub az egyik legaktívabb tolnai civil szervezet, sokat kirándulnak, előadásokat szerveznek, évtizedek óta ők rendezik az augusztus 20-i városi aratófelvonulást, emellett mulatni is nagyon szeretnek. Nem egészen két éve tisztújítás volt a szervezetben, Pálfi Rezsőné, aki közel három évtizedig vezette a klubot, leköszönt, a tagság Csóka Jánosnét választotta meg elnöknek. Helyettese Link Ferencné, a programszervező Zsinka János, a pénzügyes Nagy Lászlóné , a pénzügyi ellenőr Nyírő Sándorné lett. 

A tegnapi ünnepségen a régi tagokat és az új vezetőséget is ünnepélyesen köszöntötték. Néma felállással megemlékeztek az elhunyt tagokról. A klub számos tagja szokott fellépni nyugdíjasrendezvényeken, a műsort azonban ezúttal nem ők, hanem a fiatalabb korosztályhoz tartozó Kovács Gergő és Málinger Anita adta. Az énekesduó régi slágerekkel kedveskedett a nyugdíjasoknak, meg is énekeltetve őket.

Az est vacsorával folytatódott, majd következetett a nyugdíjasklub rendezvényeiről elmaradhatatlan táncmulatság, késő estig, Tausz János zenei közreműködésével.

Címkék#Tolna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!