vöröskereszt

2017.10.19. 19:10

Sokan nyertek a véradási kampánnyal

Több ezer véradást szerveztek a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat közös nyári akciója keretében.

Hanol Erzsébet

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Sikeresnek bizonyult a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat „Nyári feltöltődés? Tölts fel másokat is! Adj vért!” kampánya. A most közzétett adatokból kiderül, hogy július 3. és augusztus 31. között 3049 véradást szerveztek, ezeken több mint 75 ezer önkéntes jelent meg, s közülük 61 538-an adhattak vért, köztük 5403 első véradó.

A kezdeményezéshez nyereményjáték is kapcsolódott, így közel 30 ezren a véradásuk után kapott egyedi kódot is feltöltötték, amellyel értékes ajándékokat nyerhettek.

Gulyás Katalin, Magyar Vöröskereszt Tolna megyei szervezetének igazgatója elmondta, hogy a véradók megbecsülése és a véradás ügyének támogatása mellett meghatározó nevek kötelezték el magukat. A támogatók között több Tolna megyei szervezet is van, így a Szekszárdi Borvidék és a Bodri Pincészet, amelyek borkóstolóval egybekötött vacsorát ajánlottak fel, illetve az MVM Atomerőmű Zrt. is az ügy mellé állt. H. E.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!