katasztrófavédelem

2017.10.12. 13:28

Szabadnapos tűzoltó kezdte el megfékezni a lángokat – Frissítve!

Egy családi ház egyik szobája lángolt tegnap délután Bogyiszlón. A közelben volt egy szabadnapos tűzoltó, aki kollégái kiérkezése előtt elkezdte az oltást. 

Hanol Erzsébet, fotó (illusztráció): Mártonfai Dénes

Tűz ütött ki egy családi ház egyik szobájában szerdán délután Bogyiszlón. Az épületben hárman tartózkodtak, ők önerejükből ki tudtak menekülni. A tűzhöz elsőként egy szabadnapját töltő hivatásos tűzoltó, Kornóczi János főtörzsőrmester sietett, aki értesítette a tűzoltóságot, áramtalanította az épületet, ahonnan egy gázpalackot is kihozott, és saját porral oltó készülékével azonnal megkezdte az oltást – mondta el Boros Brigitta, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A tűzesethez a szekszárdi hivatásos tűzoltók vonultak két gépjárműfecskendővel és a vízszállítóval, valamint a tolnai önkormányzati tűzoltók egy gépjárműfecskendővel. Eloltották a tüzet, és kihoztak még egy gázpalackot az épületből. A tűzzel terhelt szobában és a padlástérben a villanyvezetékek összeolvadtak. Az ingatlan lakhatatlanná vált, ezért lakosságvédelmi intézkedés során három felnőtt ismerősökhöz költözött, további két embert a bogyiszlói önkormányzat helyezett el. Személyi sérülés nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!